Oletko kokenut häirintää?

Kaikilla on oikeus turvalliseen elämään ilman minkäänlaista kiusaamista.
Asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely ei kuulu Lapin ammattikorkeakouluun niin kuin eivät millekään muullekaan opiskelu- tai työpaikalle.

ROTKO on laatinut Code Of Conductin, eli eettisen ohjeistuksen, joka toimii opiskelijakunnan toimintaoppaana tapahtumille ja tuutortoiminnalle. Code of Conductissa käsitellään yhdenvertaisuutta, häirintä- ja kiusaamistilanteita sekä niihin puuttumista. Tutustu ohjeistukseen täältä  

HÄIRINTÄYHDYSHENKILÖT

Häirintäyhdyshenkilö on tukihenkilö, jonka puoleen voit kääntyä, jos koet tulleesi kiusatuksi tai häirityksi joko toisen opiskelijan tai henkilöstöön kuuluvan toimesta. Keskustelut ovat täysin luottamuksellisia ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään yhdessä. Myös häirintää nähneet voivat ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin askarruttavissa kysymyksissä, kuten toimintatavoista keskustellakseen.

KRIISITILANTEET

Lapin Ensi- ja Turvakoti sekä Kriisikeskus →

Turvakoti auttaa väkivaltatilanteissa. Kriisikeskus tarjoaa keskusteluapua vaikeissa elämäntilanteissa, kuten äkillisen kriisin kohdatessa.

Kriisikeskus Turvapoijusta on mahdollista saada keskusteluapua vaikeissa elämäntilanteissa, kuten äkillisen kriisin kohdatessa. Kriisikeskus Turvapoiju sijaitsee Kemissä ja sen yhteystiedot löytyvät Mieli ry:n verkkosivuilta.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen →

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Rikosuhripäivystys →

Tukipalveluita rikoksen uhrille ja hänen läheisilleen.