ROTKOn edustajistovaalit 2021

VAALIKUULUTUS
Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKO järjestää edustajistovaalit 3.11.2021.
Edustajistovaalia toimitettaessa noudatetaan opiskelijakunnan sääntöjä sekä edustajiston hyväksymää vaaliohjesääntöä ja asiaa käsitteleviä pykäliä Suomen laista. Edustajistoon valitaan 9-15 henkilöä. Edustajistovaalissa ehdolle voivat asettua ja äänioikeuttaan käyttää opiskelijakunnan jäsenvelvoitteen suorittaneet opiskelijat*.
Jokaisella äänioikeutetulla on käytössään yksi ääni.
Vaali toteutetaan listavaalina. Ehdokkaaksi voi asettautua osana vaalilistaa tai sitoutumattomana. Ennakkoäänestys toteutetaan sähköisesti. Saat siitä lisää tietoa koulun sähköpostiosoitteeseen ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Varsinaisena vaalipäivänä äänestys toteutetaan myös sähköisesti.


EDUSTAJISTOVAALIN AIKATAULU
Varsinainen vaalipäivä: 3.11.2021
Ennakkoäänestys aikavälillä: 20.10.2021.-2.11.2021
Ehdokasasettelu aikavälillä: 22.9.2021-6.10.2021
Vaaliasiakirjat toimitetaan sähköisenä ennen ehdokasasettelun päättymistä 6.10.2021 kello 12.00 mennessä. Ehdokasasettelulomakkeet tulevat näkyville ROTKOn internetsivuille 22.9.2021 klo. 12.00.
Vaaliluettelo tullaan julkaisemaan vähintään opiskelijakunnan internet-sivuilla viimeistään 7 vuorokautta ennen vaalien ennakkoäänestystä. Opiskelijakunnan äänioikeutettu jäsen voi kirjallisesti valittaa vaalilautakunnalle ennen valitusajan umpeutumista opiskelijakunnan säännöissä määrätyllä tavalla opiskelijakunnan edustajistolle koskien vaaliluetteloa. Valitusaika on 14 päivää. Voimassa olevat opiskelijakunnan säännöt ja vaaliohjesäännöt sekä muut tarpeelliset vaalimateriaalit löytyvät opiskelijakunnan internet-sivuilta.
*) Opiskelija on maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun. Käytännössä tämä tarkoittaa useimmiten sitä, että opiskelijalla on opiskelijakunnan myöntämä opiskelijakortti, jossa on voimassa oleva lukuvuositarra.

EHDOKKAAT JA EHDOKASNUMEROT

SITOUTUMATTOMAT EHDOKKAAT

Image

2

Leevi Viljanen

Olen kohta 21-vuotias ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelija Kemissä.
Edustajistoon haluan päästä voidakseni vaikuttaa siihen, että saammme hyvän ja tehokkaan hallituksen ROTKO:lle. Myös vaikuttaminen tulevien tapahtumien ideointiin kiinnostaa sekä mahdollisiin epäkohtiin puuttuminen opiskelijoiden arjessa.
Alunperin olen kotoisin eteläisestä Suomesta Satakunnan Huitisista.
Vaikuttamisesta minulla on kokemusta neljän vuoden ajalta kotipaikkakunnan Nuorisovaltuuston kautta. Koen täten, että toisin edustajistoon hyvää kokemusta aiempien luottamustoimieni kautta sekä monipuolista kokemusta toiselta puolelta Suomea.

Image

3

Matti Haapala

Olen ensimmäisen vuoden agrologian opiskelija. Minulla on aiempaa koulutusta johtamistutkimuksesta Rantavitikan toiselta puolelta, mutta jano maatalouden puolelle sai minut loikkaamaan Jokiväylälle.
Haluan toimia luonnonvara-alan äänenä Rotkossa ja tuoda alan opiskelijoiden näkökulmaa, huolia, murheita ja toiveita. Meidän jyväjemmarien ja metsäinssien ei tarvitse puristella nyrkkiä taskussaan tai tyytyä vain olemaan, kun mahdollisuus vaikuttamiseen on olemassa.
Tarkoituksenani ei ole kuitenkaan olla kapeakatseinen opiskelualaa kohden. Tarkoituksenani on myös ajaa terveitä arvoja, joissa suomalainen henki korostuisi. Tämä on hyvä korostua kaikilla opiskelualoilla. Tarvittaessa soudan vastavirtaan.

Image

4

Tommi Hongisto

Moikka. Olen jo kypsään ikään ehtinyt 2 lapsen isä. Opiskelen Lapin AMK:ssa maanmittaustekniikkaa monimuotototeutuksena 4:ttä vuotta. Asun perheeni kanssa Saksan Leipzigissä. Kotoisin olen Janakkalasta. Vuonna 2021 olen ollut myös edustajistossa Rotkossa. Näkemyksiä, kokemusta ja mielipiteitä kouluun liittyvistä asioista.

Image

5

Julianna Ahovirta

Heippa! Oon Kemissä asuva kolmannen vuoden sosionomiopiskelija. Juuret löytyvät minulta Satakunnasta. 🙂 Pokémoneista mun lemppareita on Gastly ja Sharpedo.

PUNAINEN ROTTA ROVIOLLA

Punainen Rotta Roviolla on RovIO ry:n, KeIO ry:n ja ROTTA ry:n yhteinen vaalilista Rotkon edustajistovaaleihin. Vaalilista sisältää siis insinööriopiskelijoita ja tradenomeja, jotka haluavat päästä vaikuttamaan koulumme asioihin ja saada äänensä kuuluviin! Lähde siis mukaan, mikäli sinussa on pieni vaikuttamisen kipinä! #haluanpäättää
Image

6

Anssi Pelkonen

Moro! Olen 26 vuotias joka opiskelee kolmatta vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa. Olen tällä hetkellä Insinööriopiskelijaliiton IOL ry:n hallituksessa. Haluan päästä vaikuttamaan oppilaskunantoimiin ja tuon rohkeasti omat tai muiden mielipiteet esille.

Image

7

Leevi Kinnunen

Hei! Olen kolmannen vuoden maanmittausopiskelija, ollut tuutorina ja RovIO:n hallituksessa tuutorvastaavana. Vapaa-ajalla tulee harrastettua VPK-toimintaa ja muuta kivaa. Eipä kai muuta.

Image

8

Ulla-Maija Karjalainen

Opiskelen maanmittaustekniikkaa kolmatta vuotta Rovaniemellä. Minut olette varmasti tavanneet RovIO ry:n ständeillä ja rasteilla syksyn aikana. Olen istunut edustajistossa nyt kuluvalla kaudella ja olen muutenkin aktiivinen yhdistystoiminnoissa. Minua kuvataan monesti sähköjänikseksi ja nauruni kuuluu kauas. Minulle voit tulla puhumaan kaikesta mieltäsi askarruttavista asioista, löydetään yhdessä ratkaisu pulmiin!

Image

9

Laura Vallinaho

Moi! Mie oon Laura, ja oon 23-vuotias kolmannen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Rovaniemeltä. Toimin tällä kaudella RovIO Ry:n hallituksessa tiedotus- ja viestintävastaavana sekä häirintäyhdyshenkilönä. Tarkoituksena on jatkaa hallituksessa myös vuonna 2022. Olin myös viime vuonna opiskelijatuutori, ja niitä hommia teen osittain tänäkin vuonna.

Image

10

George Launoila

Hei! Meikä on George Launoila ja opiskelen toista vuotta TVT-insinööriksi. Tällä hetkellä toimin tuutorina ja RovIOn hallituksessa kirjakauppavastaavana, joten näillä seteillä olisi vähän tyhmää olla hakematta edustajistoon. Pokemonini on Slowpoke, koska se on hidas ja erilainen ":D".

Image

11

Hanna Waaramaa

Olen Hanna ja opiskelen sähkö- ja automaatio tekniikkaa kolmatta vuotta Kemissä. Erikoistun sähkövoimatekniikkaan. Olen toiminut tänä vuonna edustajistossa ja haluaisin jatkaa vaikuttamista myös ensi vuonna. Vapaa-aika menee oman hevosen ja koirien kanssa. Myös jonkin verran tulee kelkkailtua ja jetteiltyä!

Image

12

Jesse Räsänen

Olen Jesse Räsänen tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelija. Viime vuosina olen ollut aktiivinen yhdistystoiminnassa. Kokemusta on kertynyt RovIO:n sekä ESN puolelta erilaisista luottamustehtävistä. Koen, että minulla on paljon annettavaa ja uusia näkökulmia edustajistoon. Toteemieläimeni on Susi, koska susi on luotettava ja lojaali, mutta tarvittaessa voi irtaantua laumasta.

Image

13

Tatu Niemelä

Moiccu! Meikä on Tatu Niemelä, 4. vuoden inssiopiskelija! Olen toiminut edustajiston toiminnassa jo pari kautta, joten kokemusta on niin koronavuosilta kuin normaalilta opiskeluajoilta. Olen kouluaikana tykännyt vaikuttaa opiskelijoiden asioihin ja Rotkon edustajisto on juuri oikea paikka päästä vaikuttamaan! Edustajistossa ajaisin erityisesti insinööriopiskelijoiden etuja koululla, sekä neuvoisin omalla esimerkillä uusia edaattoreita edaritoiminnassa alkuun! Pokemonini on Mew, koska olen kiltti ja helposti lähestyttävä ihminen jolla on taipumusta olla pieni jokapaikanhöylä!

Image

14

Aatu Piipponen

Terve, Mie olen Piipposen Aatu, KeIO:n vuoden 2021 Puheenjohtaja. Kemistä lähtösin ja haluan lähtä edustajistoon katsomaan, että ei unohdeta tätä meidän pientä kampusta siellä isolla kirkolla.

KULTTI 21

Lapin AMKin Tornion toimipisteen tradenomi-, tietojen käsittely- sekä kuvataideopiskelijoiden vaalilista. Tule mukaan nostamaan Tornio takaisin kartalle ja lisäämään opiskelija-aktiivisuutta meidänkin päädyssä. Ei anneta periksi!
Image

15

Essi Välimäki

Hei! Olen Essi, Raumalta. Opiskelen kuvataiteen alaa toista vuotta Torniossa! Haen edariin, koska haluan olla mukana päättämässä asioista!

Image

16

Linda Akujärvi

Hei! Olen Linda Akujärvi, opiskelen Tornion Lapin AMK Tradenomi, liiketalouden toista vuotta ja toimin myös tuutorina siellä. Tykkään järjestää sekä keksiä erilaisia tapahtumia ja haluan rohkaista ihmisiä olemaan oma itsensä. Haen edustajistoon, jotta pääsisin vaikuttamaan ja olemaan enemmän mukana opiskelijoiden asioissa.

Image

17

Eero Kokkonen

Moro! Olen 30-vuotias joensuulaislähtöinen ekan vuoden kuvataiteilijaopiskelija. Vapaa-ajallani soittelen rokkia ja samoilen metsissä. Kiinnostaisi kehitellä juurikin opiskelijain retkeilytoimintaa. Edellisessä elämässä toimin roudarina.

RETELI

Reteli on Rovaniemen restonomi-, sosiaali ja terveys- sekä liikunnanopiskelijoiden oma vaalilista.
Image

18

Rosa-Maria Saarakkala

Moi, oon Rosa-Maria, mutta kaikki kutsuu nimellä Roosis. Oon 3. vuoden restonomiopiskelija ja tänä vuonna oon ollu RetRon tapahtumavastaavana. Haluaisin mukaan pitämään huolta opiskelijoiden asioista sekä pitämään opiskelijoiden puolta eri asioissa.

Image

19

Hanna Hautajärvi

Heippa! Olen kolmannen vuoden restonomiopiskelija ja kahden kauden ajan vaikuttanut RetRo ry:n hallituksessa, ja Rotkon edustajistossa olin myös toimijana 2020. Olisin hyvin motivoitunut edistämään ensi vuonnakin kaikkien opiskelijoidemme asioita, ja monipuolisena toimijana minulta löytyy osaamisen lisäksi tekemisen meininkiä.

Image

20

Joel Manninen

Hei! Olen ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija, jota kiinnostaa erityisesti luontomatkailu, yrittäjyys ja lähiruoka. Harrastan metsästystä, kalastusta ja luontoa ylipäänsä. Vahvuuksiani ovat: vastuullisuus, työmoraali, sekä ratkaisukeskeisyys. Ainakin yhtenä heikkoutenani mainitsen valikoivan muistin. Opiskelijoiden hyvinvointi, tapahtumat, sekä yhteisöllisyys, ovat minulle myös henkilökohtaisesti tärkeitä asioita.

Toivon pääseväni mukaan edustajistoon, jotta pääsen konkreettisesti vaikuttamaan opiskelijoiden arkeen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa, sekä tuomaan teidän ideoitanne ja mielipiteitänne kuuluviin! Jos mieleen juolahtaa kysymyksiä tai muuten vaan haluat jutustella, niin laitahan viestiä tai nykäise hihasta!

Image

21

Henna Tauriainen

Olen Henna, 24v ja toisen vuoden opiskelija. Kuusamosta oon kotosin mutta täällä Rovaniemellä asunut nyt reilu kolme vuotta. Erikoisempia harrastuksia ei oikeastaan ole, kaikkea voin kokeilla ja mukana oon menossa! Kotoa löytyy koira joka varmistaa ettei tylsää tule olemaan vapaalla.

Image

22

Niko Korhonen

Moro! Olen Niko, toisen vuoden restonomiopiskelija ja haen ehdolle edustajistoon. Opiskeluiden ohella työskentelen Shellillä. Olen sosiaalinen, yhteistyötaitoinen ja aikaansaava. Olen toiminut aikaisemmin erilaisissa edustustehtävissä, joten itselle edustaminen on minulle tuttua ja mukavaa tekemistä.

Image

23

Julia Nikusaari

Heippa! Olen Julia Nikusaari neljännen vuoden restonomiopiskelija. Olen koko opintojeni ajan toiminut aktiivina ROTKOssa, joista viimeisen vuoden hallituksen puheenjohtajana. Edelleen halu vaikuttaa organisaation ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden asioihin on vahva. Minua kannattaa äänestää, koska minulta löytyy asiantuntijuutta sekä vahvaa osaamista.

Image

24

Tino Palonen

Helluriei! Elikkäs ööö... Pidän tämän lyhyenä ja ytimekkäänä. Minun nimi on Tino ja opiskelen kolmatta vuotta fysioterapiaa rovaniemellä. Lempi värinin on keltainen. Saatan lähtee välillä kiipeemään peppu edellä puuhun, mutta suunta se on sekin. Äskeinen lause toimii motivaattorinani.

Image

25

Samuli Pesonen

Moi, olen Samuli. Olen ollut yhden vuoden edustajistossa. Jatkan mielelläni opiskelijoiden etujen ajamista.

Image

26

Eemeli Miettinen

Hei! Olen kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija, RoiSTO ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana ja aktiivinen yhdistystoimija. Nyt haluaisin päästä ajamaan opiskelijoiden asioita myös edustajiston kautta!

Image

27

Max Paavola

Kolmannen vuoden restonomiopiskelija, tuutori ja RetRon hallituksen jäsen. Edustajiston jäsenenä lupaan ajaa opiskelijoiden asioita eteenpäin parhaani mukaan.

Image

28

Viivi Väisänen

Moi! Oon Viivi, kolmannen vuoden restonomiopiskelija. Toimin myös RetRon hallituksen puheenjohtajana. Halu ajaa opiskelijoiden asioita löytyy, joten haen edustajistoon vuodelle 2022. Muistakaa käyttää äänioikeuttanne!