Image

Voi Paremmin Approt

Vuoden hyvinvointisin tapahtuma on täällä!

Voi Paremmin Approt järjestetään Jokiväylän kampuksella Rovaniemellä perjantaina 29.4.2022.

Tapahtuma on täysin ilmainen kävijöille.

Voi Paremmin Approissa noudatetaan Code of Conductia (https://lapinrotko.fi/wp-content/uploads/2020/05/Code-of-Conduct-FIN.pdf) ja tapahtumaan on nimetty häirintäyhdyshenkilöt.

Häirintäyhdyshenkilöön voi ottaa yhteyttä mikäli kokee häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä. Yhteyttä voi ottaa myös mikäli näkee häirintää tapahtuvan ja haluaa keskustella siitä. Kaikki keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat luottamuksellisia.

Häirintäyhdyshenkilöön voi ottaa yhteyttä myös tapahtuman jälkeen.

Häirintäyhdyshenkilöinä toimivat:
Martti Muraja
martti.muraja(at)lapinrotko.fi
+358 40 152 0009

ja

Pieta Pyhtinen
pieta.pyhtinen(at)lapinrotko.fi
+358 40 702 2292.

Mitkä Approt?

Approt (lyhenne sanasta "approbatur") ovat tapahtumakonsepti, joissa kierretään rastipaikkoja yksin tai porukassa, leimoja tai muita suoritusmerkintöjä keräten. Rastipaikkoina toimivat useimmiten erilaiset baarit, ravintolat ja kahvilat. Kierroksen lopuksi suoritukset palkitaan esimerkiksi haalarimerkein tai muin palkinnoin.

Voi Hyvin approjen tapauksessa kierretäänkin Jokiväylän kampusta keräten merkintöjä appropassiin.

Saadaksesi tapahtuman haalarimerkin, sinun täytyy kerätä vähintään 5 leimaa appropassiin. Passin saat tapahtuman pisteeltä Borealis-salin edestä saapuessasi kampukselle sekä leimoja keräät kaikista tapahtuman esityksistä, työpajoista ja liikuntatunneista, joihin osallistut.

Haalarimerkin saat suoritettua passia vastaan Borealis-salista klo 15.30 alkaen, Café Lumenista klo 17.30 alkaen ja Showroomista klo 22.30 alkaen. Voit myös noutaa haalarimerkin seuraavalla viikolla ROTKOn Rovaniemen toimistolta tai erikseen sovitusti Kemin/Tornion toimistoilta.

Image
Osallistuminen tapahtumaan

Ohjelma

Voit osallistua tapahtumaan sekä läsnä että etänä. Tapahtuma striimataan Facebook-tapahtuman kautta osoitteessa https://www.facebook.com/events/344520674365448.

Oletko tulossa Kemistä tai Torniosta? Järjestämme ilmaiset bussikuljetukset Rovaniemelle Kemistä ja Torniosta tuleville, alla aikataulut lähdöille.

Lähtö

Tornion kampus (Kauppakatu 58) klo 7.30
Kemin kampus (Tietokatu 1) klo 8.00
Saapuminen Rovaniemelle klo 9.45

Paluu
Lähtö Rovaniemeltä (Jokiväylä 11) klo 23.00

Paluukuljetus ajaa Kemin/Tornion kampuksen kautta.

ILMOITTAUDU BUSSIKULJETUKSEEN TÄÄLTÄ.

Image

Työpajojen aikataulut

Image
Ennakkoilmoittautuminen työpajoihin

Ylläoleviin työpajoihin ja ohjattuihin liikuntatunteihin on paikkoja rajoitetusti, joten avaamme yhteisen ennakkoilmoittautumisen alle.

ILMOITTAUDU TYÖPAJOIHIN JA LIIKUNTATUNNEILLE TÄÄLTÄ.

Esittelyt
Image

Juontajana:

Mikael Rissanen, juontaja, mielen valmentaja, somettaja miksuris

Moikka Mikael Rissanen täällä. Monet tuntee sosiaalisesta mediasta nimellä miksuris. Olen todella energinen ja valoisa persoona. Tykkään todella olla esillä ja esiintyä isolle yleisölle. Rakastan kun saan luoda rentoa ja avointa ilmapiiriä mihin tahansa tilanteeseen.

Rakastan myös super paljon kun näen, että ihminen todella riemuitsee, iloitsee ja elää oman näköistä elämää. Ja tätä iloa ja riemua herättelen ihmisissä. Ihanaa tulla jakamaan tapahtumaan omaa energiaani ja valoa juontajana.

eetu promokuva

Illan esiintyjä

eetu

Vuonna 2018 debyyttisinglensä BAE julkaissut eetu on ihastuttanut kuulijoita muun muassa Ellinooran palkitulla, tuplaplatinaa rikkoneella Bäng Bäng typerä sydän -kappaleella sekä mahtipontisella singlellään ILMAN MITÄÄN FEIKKII.

Monilahjakas artisti tuottaa, kirjoittaa ja säveltää kappaleensa itse. eetun kehuttu, rehellisesti esimerkiksi masennusta kuvaava, debyyttialbumi julkaistiin marraskuussa 2019. eetu työstää parhaillaan vuonna 2022 julkaistavaa uutta musiikkia.

Image

Café Lumen

Café Lumen on auki klo 7.30-14.30 normaalisti ja klo 16-22 anniskeluoikeuksin.

Image

Musiikkityöpaja

Joté / Joonas Tapio

Luvassa on ilon ja vapauden ilmaisua liikettä, kehoa, ääntä ja musiikkia hyödyntäen! Ohjaamassani työpajassa/jameissa on huippu mahdollisuus päästä irrottelemaan, friistailaamaan sekä ennen kaikkea pitämään hauskaa!

Image

Lapin ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja

Riitta Rissanen

Hyvinvointipäivän avajaispuheenvuoron pitää Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

anne puro

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rakentuminen arjessa -luento

Anne Puro, lehtori, PsM, työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologi, Lapin AMK

Työskentelen Lapin ammattikorkeakoulussa lehtorina ja asiantuntijana erilaisissa työn, työyhteisöjen ja työhyvinvoinnin kehittämisen hankkeissa. Koulutukseltani olen psykologi ja olen erikoistunut työ- ja organisaatiopsykologiaan. Minua kiinnostaa kokonaisvaltainen työhyvinvointi ja sen edistäminen sekä ihmisen hyvinvointiin vaikuttavat asiat elämän eri vaiheissa.

Luennossani käsittelen kokonaisvaltaista hyvinvointia opiskelun, työn ja muun elämän yhdistämisen näkökulmasta. Tulen pohtimaan sitä, minkälaisia laadullisia kuormitustekijöitä muuttuva maailma meille tuo ja miten päivittäisessä arjessa voisimme vahvistaa voimavarojamme kokonaisvaltaisen hyvinvointimme edistämiseksi.

Image

Zumba ja Kehonhuolto

Vetäjänä Tuuli Viri

OSTEOPATIA: Olen Tuuli Viri ja toimin osteopaattiyrittäjänä Rovaniemellä yrityksessäni VIRITTÄMÖ. Olen koulutukseltani myös sairaanhoitaja. Osteopatia on lääkkeetön, tehokas ja hellävarainen hoitomuoto. Osteopaatti hoitaa käsin asiakkaan tuki-ja liikuntaelimistöä kuten niveliä, lihaskalvoja, ligamentteja ja lihaksia. Osteopatialla voidaan siis auttaa erilaisissa kehon jumi- ja kiputiloissa, mutta myös stressissä. Osteopatiassa jokaista asiakasta hoidetaan aina yksilöllisesti tämän omista lähtökohdista käsin. Lisätietoa osteopaattisesta hoidosta löytyy nettisivuiltani: https://www.virittamo.com.

Tervetuloa pop up -pisteelleni! Esittelen siellä osteopaattista hoitoa ja teen lyhyitä ilmaisia näytehoitoja. Tule käymään ja kerro kuinka voin auttaa Sinua.

ZUMBA-tunti: Zumba®️ on hauska hikinen fitnesstanssitunti. Tunnilla pääset joraamaan sydämesi kyllyydestä vaihtuvien musagenrejen tahdissa eikä ajattelua tarvita lainkaan. Hyppää mukaan bileisiin! Ohjaajana Tuuli VIRITTÄMÖ:stä (https://www.virittamo.com/liikunta/).

KEHONHUOLTO-tunti: Tervetuloa Kehonhuoltotunnille venyttelemään ja rentouttamaan kehoa. Teemme tunnin omaan tahtiin, kehoa kuunnellen ja rauhoittuen. Varusteena mukavat lämpimät vaatteet. Kenkiä ei tarvita (villasukat toimii!). Ohjaajana Tuuli VIRITTÄMÖ:stä (https://www.virittamo.com/liikunta/).

Image

Katutaidetyöpaja

Elina Holm

Oletko aina halunnut päästä kokeilemaan seinien sotkemista, mutta siihen ei ole ollut mahdollisuutta? Tervetuloa kokeilemaan katutaiteilua luvan kanssa! Parhaimmat päällä ei kannata tulla, sillä mahdollisuus sotkeutua on aina olemassa. Säävaraus, vesisateen sattuessa mahdollisuus tulla ROTKOn toimistolle luonnostelmaan tulevaisuuden taideteoksia paperille.

Image

Reggaeton ja nykytanssi

Karita Pajuniemi, Olen rovaniemeläinen tanssija ja liikunnanohjaajaopiskelija.

Nykytanssi: Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, jonka alle mahtuu monia eri suuntauksia. Nykytanssitunnilla kehität kehonhallintaasi, tanssi-ilmaisuasi ja -tekniikkaasi. Tunnilla korostuu painovoiman hyödyntäminen liikkeessä. Tule rohkeasti kokeilemaan, tunti soveltuu kaikille aloittelijasta konkariin!

Reggaetonin korvaava: Tulethan pyöräyttämään rintakehää ja lantiota Reggaetonia vastaavalle tunnille, joka on saanut vaikutteita commercial Hiphopista, twerkistä ja naisellisesta liikekielestö, Tällä tunnilla pääset harjoittelemaan erilaisia keskivartalon isolaatioita, joilla saadaan rintakehä ja lantio liikkeelle. Tärkeintä on tanssista ja musiikista nauttiminen unohda siis kaikki muu.

(Äkillisen poissaolon takia tunnin ohjaa toinen ohjaaja, joten tunti on saanut vaikutteita katutanssin alalajeista.)

Image

Skumppaa & liikettä

Natalia Kiuru, Väki

Tällä tunnilla yhdistetään kehonhuolto ja kupliva! Ota mukaan hieman pilkettä silmäkulmaan, kun yhdistämme kaksi ihanaa asiaa: joogasta ispiroituneen kehonhuollon ja kuplivasta juomasta nautiskelun. ROTKO tarjoaa nautittavat juomat (alkoholillinen ja alkoholiton mahdollisuus).

anniina perälä

Lihaskunto sekä ravitsemus-työpaja

Vetäjänä Anniina Perälä

Lihaskunto: Olen Anniina Perälä, tänä keväänä valmistuva liikunnanohjaajaopiskelija, joka rakastaa yhdessä liikkumista ja liikunnan ilon jakamista ympärilleen. Ryhmäliikuntaa olen ohjannut kaiken tasoisille jo 8 vuotta, eikä loppua näy! Tule kanssani treenaamaan hyvän musiikin tahdissa, tavoitteena hiki ja hyvä mieli! 🙂

Ravitsemus-työpaja: Mielestäni terveellisen ruuan ei tarvitse olla tylsää ja mautonta, eikä sen tekemisen tarvitse olla rakettitiedettä. Tule oppimaan, miten koostat monipuolisen, terveellisen, sekä ennen kaikkea hyvän makuisen aterian! Tehdään yhdessä nopea ja herkullinen välipala, jonka voimme nauttia tunnin päätteeksi, ja jonka resepti jää sinulle talteen.

Image

Poi-työpaja

Rasmus Rajamäki

Tervetuloa kokeilemaan välinemanipulaatiotekniikoita energisoivan rennossa ja vapaassa tunnelmassa! Tule etsimään omaa flow:tasi ja tutkimaan kehosi liikeratoja ja toimintaa poityöpajalla. Pyöritellään ja heilutaan musiikin tahdissa, ja mikä tärkeintä pidetään hauskaa porukalla!

Poi on alun perin Uusi-Seelantilainen Maorien rituaalitanssiväline. Nykypäivänä poi on suosittu flow-taide, valo- ja tulitanssiväline, sekä jonglöörausväline. Poi on yksi loistava väline muiden ohessa kehollisen minäkuvan, toiminnan ja oman oppimisprosessin tutkimiseen, kehittämiseen, tasapainottamiseen ja vahvistamiseen. Koordinaatiokyky, kestävyys, notkeus ja taipuisuus, lihaskunto, aika-avaruus hahmotuskyvyn parantuminen ovat vain murto-osa potentiaalisesta harjoituksen hyödystä. Matala aloituskynnys, omassa uniikissa flowssa ja tahdissa, ilman kilpailua ketään vastaan. Nauti prosessista, uusien taitojen oppimisesta ja pidä hauskaa!

Rasmus Rajamäki on alun perin Uudessa-Seelannissa inspiroitunut flow-taiteilija ja ollut intohimoinen harrastaja ja esiintyjä vuodesta 2018 asti. Mukana Rovaniemeläisen Kuuranvalkeat Ry tulikollektiivin ja ryhmän toiminnassa tällä hetkellä.

Image

Vahvinlajit

Tessa Salmela, Jenna Alatalo ja Nelma Nieminen

Tervetuloa testaamaan vahvinlajeja Nordic Rawpower seuran järjestämänä. Testaamaan pääset tukkia, kiven nostoa ja farmarikävelyä!

Image

Crossfit

Joni Määttä

Olen CrossFit Rovaniemen valmentaja ja lisäksi myös kilpailen lajin kilpailuissa. Vedän lyhyen ja intensiivisen setin, jolla pääset maistamaan yhtä kulmaa monipuolisesta lajistamme.

Image

Parkour

Sirkus Taika-Aika

Sirkus Taika-Aika järjestää parkour työpajan. Kokeilemme turvallisessa ympäristössä erilaisia parkour-temppuja. Alustana akrobatiamatto. Tuomme mukanamme myös patjoja apuvälineiksi erilaisten temppujen harjoitteluun.

ImageImage

MoTo-hankkeen päätösseminaari

Tea Määttänen

Hei! Olen ROTKOn MoTo-hankkeen projektipäällikkö ja lämpimästi kutsun sinut tervetulleeksi lopetusseminaariimme Borealis-saliin klo 16.00! Tarjolla ainakin lämmintä kahvia sekä haalarimerkkejä nopeimmille.

Image

Rovaniemen Neuvokas

Eväitä reppuun - osallisuutta ja osaamista järjestöistä -hanke, Rovaniemen Neuvokas

Tule tekemään hyvää - kokoa Sylva ry:n Fuck cancer -rannekoru.

Image

Punainen Risti

Punainen Risti on kansainvälinen liike ja valtakunnallinen järjestö, joka kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Tapahtumassa pääset tutustumaan messupisteellä erityisesti nuorille suunnattuun ystävätoimintaan ja itsenäistymistä tukevaan vapaaehtoistoimintaan, sekä YTHS:n kanssa yhteisessä pajassa seksuaaliterveyttä edistävään toimintaan.

Image

Lapin mielenterveysomaiset

FinFami ry

"Älä unohda itseäsi."

Image

Lapin yhteisöllisen taiteen yhdistys

LYSTI ry

Lapin yhteisöllisen taiteen yhdistys Lysti ry on mukana hyvinvointipäivässä tuomassa taiteen ja kulttuurihyvinvoinnin teemoja päivään. Esittelypisteessä pääset myös osallistumaan yhteisötaideteoksen tekoon!

Tutustu lisää lystiläisiin osoitteessa: https://lystiry.portfoliobox.net/

Image

Hyvinvointipassi

Saana Törmänen, hyvinvointiasiantuntija, LYY

Hyvinvointipassin esittelypiste, jossa voi antaa palautetta tai kehitysehdotuksia passille.

Image

Herätä sisäinen vahvuutesi

Jonna Löf, avoimen AMKin koulutusasiantuntija, ja eri alojen opot

Tule löytämään omia vahvuuksiasi ja kasvattamaan yhdessä meidän kanssamme Lapin AMKin opiskelu- ja työyhteisön vahvuuspuuta.

Image

Neiot Tyttöjen talo Rovaniemi

Tule tutustumaan Tyttöjen talon toimintaan, nappaa mukaan teepussi ja heitä fiilisnappisi sopivaan purkkiin.

Image

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

YTHS:n ja SPR:n seksuaaliterveys-piste. Pisteellä kondomiajokortin suorittamista, kondomien jakoa, seksuaaliterveysneuvontaa, rentoa juttelua ja arvontaa.

Image

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö toimii 15-29 -vuotiaiden nuorten tukena Rovaniemellä ja lähes jokaisella Suomen paikkakkunnalla. Etsivä nuorisotyö on nuorelle ilmaista, vapaaehtoista ja luottamuksellista. Tuemme nuorta löytämään hänelle sopivat palvelut. "Voi Paremmin -tapahtumassa itsetutkiskelua hahmopuun oksilla"

Image

Rovaniemi Roller derby

Rovaniemi roller derbyn jäsenet esittelevät lajiaan, joka on vauhdikas ja strateginen juokkuelaji. Quad-rullaluistimilla pelattavassa täyskontaktilajissa pelivälineenä toimii oma keho.