MoTo-hanke

Olet löytänyt tiesi MoTo-hankkeen sivuille. Tänne julkaisemme hankkeeseen liittyvistä asioista, alempaa löydät myös blogin, jonka kirjoituksissa pureudutaan hankkeen ympärillä pyöriviin aiheisiin.

Hankkeen päätavoitteena on mm. tukea korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä pilotoimalla erilaisia monimuotoisesti toteutettuja tapahtumia.

Lisätietoja hankkeen toiminnasta voit pyytää hankkeen projektipäälliköltä
Julia Nikusaari
puheenjohtaja[at]lapinrotko.fi

Image

Blogikirjoitus, julkaistu 9.2.2021

Mikä ihmeen hanke?!

Tässä ollaan nyt vuosi istuttu kotona pyörittelemässä peukaloita, tekemässä etätöitä, opiskeltu netin välillä ja, no, selvitty miten selvitty. Toiset paremmin kuin toiset. Vuosi on ollut vähintäänkin sanottuna mielenkiintoinen ja tämä paljon puhuttu ”digiloikka” on kyllä ollut suuri. Ihan tälleen suht diginatiivillekin henkilölle.

Mutta mitenkäs tämä nyt liittyy meihin, tai hankkeeseen tai MOTOON?! Eikö motot ole niitä metsäkoneita? No joo, mutta meidän moto kaataakin puiden sijasta yksinäisyyttä, karsii oksien sijaan tylsiä hetkiä. MoTo tarkoittaa siis jotakin siihen suuntaan että ”Monimuotoisia toteutuksia tapahtumille”.

Ollaan tässä poikkeusaikana yritetty väsätä kaikenlaista, jotta saataisiin meidän jäsenille sekä muille opiskelijoille (sekä meille ROTKOlaisillekin) vähän täytettä niihin tyhjempiin iltoihin. Alustana me ollaan näissä etätapahtumista käytetty pääsääntöisesti Discordia. Ollaan striimattu, skriimattu, köpöilty, höpöilty. Pelattu, selattu, puhuttu, huudettu. Kaikki tosiaan ollut melko uutta, mutta siihen nähden onnistuneita hetkiä on ollut ja ihmiset ovat pääasiallisesti tuntuneet tykkäävän. Ja onhan näitä ollut jännittävää tehdä. MoTo-hankkeen tarkoituksena meillä olisi kehittää näitä monimuotoisia tapahtumia. Monimuotoisella tarkoitetaan tässä tapauksessa siis tälläisiä tapahtumia missä toteutustapa ei olekaan se perinteinen rastikierros kaupungilla.  

Eli ollaan kansan tai cornerin sijaan internetin syövereissä. Kuunnellaan kännisen karaoken sijaan mukahauskaa läppää puheenjohtajilta. Ei kuulosta kovin erikoiselta, tiedän. Sen takia meillä on nyt tämä hanke. Haluan että voimme luoda puitteet hyville tapahtumille myös poikkeusaikana. Että saamme jaettua tämän vuoden aikana tulleen tiedon ja opin myös tuleville vuosille. Että ei jäätäisi yksin vaan kotiin kyyhöttää, jos meitä ei päästetäkään pihalle tai jos emme olekaan enää niin tiiviisti kasattu kampuksille.

Alkavaa kevättä toivottaen 🙂
Martti Muraja
MoTo
Hankekoordinaattori

Ps. Tässä vielä lainaus hankehakemuksesta, joka hieman enemmän vielä avaa hankkeen tarkoitusta.

”Opiskelijatapahtumat, joissa opiskelijat ovat perinteisesti verkostoituneet ja rakentaneet yhteisöjä, on pääsääntöisesti peruttu. Lisäksi etäopetuksen myötä kontaktia muihin opiskelijoihin on vähän. Tahdomme tarkastella tapahtumien järjestämistä täysin uudesta näkökulmasta ja rakentaa konseptin, jonka ytimessä on aito osallisuus. Konsepti laaditaan siten, että se skaalautuu erityyppisiin tapahtumiin vapaa-ajan tapahtumista messuihin ja seminaareihin.”

MoTo-hanke on toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. 

Anna palautetta tapahtumista!