Moto-hanke on päättynyt 2022.

Olet löytänyt tiesi MoTo-hankkeen sivuille. Tänne julkaisemme hankkeeseen liittyvistä asioista, alempaa löydät myös blogin, jonka kirjoituksissa pureudutaan hankkeen ympärillä pyöriviin aiheisiin.

Hankkeen päätavoitteena on mm. tukea korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä pilotoimalla erilaisia monimuotoisesti toteutettuja tapahtumia.

Lisätietoja hankkeen toiminnasta voit pyytää hankkeen projektipäälliköltä Tea Määttäseltä, tea.maattanen[at]lapinrotko.fi.

Mikäli haluat antaa palautetta tapahtumista tai mielessäsi on kehitysehdotuksia, löydät tämän sivun alta lomakkeen, jonka kautta voit antaa palautetta.

Image
MOTO-OPAS

Oheisesta linkistä pääset lukemaan hankkeen tuotoksen, moto-oppaan.

MOTO-OPAS

Blogikirjoitus, julkaistu 6.4.2021

blogin kirjoittajan esittelykuva, Tea Määttänen

Monimuotoisia tapahtumia

Etätapahtuma. Hybriditapahtuma. Monimuototapahtuma. Verkkotapahtuma.

Tänä päivänä ja näinä poikkeuksellisina aikoina iso osa tapahtumista on siirtynyt netissä toteutettaviksi. Tapahtumiin voi osallistua omalta koneelta tai puhelimelta kotona tai mistä tahansa. Joihinkin tapahtumiin voi osallistua mahdollisuuksien mukaan etäältä tai paikan päältä, näitä kutsutaan hybriditapahtumiksi.

ROTKOn MoTo-hanke on kehitetty, jotta voimme tarkastella tapahtumien järjestämistä täysin uudesta näkökulmasta ja rakentaa siitä konseptin, jonka ytimessä on aito osallisuus. Tämä tarkoittaa siis sitä, että miten ikinä osallistutkaan järjestettyyn tapahtumaan koet olevasi mukana tapahtumassa ja saat siitä jotain irti.

Haluamme tavoittaa tapahtumillamme mahdollisimman suuren yleisön, joka kattaisi niin päiväopiskelijat kuin monimuoto-opiskelijatkin. Tällä hetkellä iso osa opiskeluista tapahtuu kotona tietokoneen äärellä, niin miten saamme opiskelijat tulemaan takaisin vielä illalla tietokoneen äärelle osallistumaan etätapahtumaan? Miten saamme päivätöissä käyvät monimuoto-opiskelijat tavoitettua tapahtumien äärelle?

Tähän maaliskuun loppuun mennessä MoTo-hanke on ollut mukana Mätsis-rekrymessuilla CV-työpajaa järjestämässä, tekemässä ystävänpäiväkortti-kampanjaa, laskiaista yhteistyössä LYY:n kanssa sekä olemme aloittaneet keskiviikkojen aamukahvit ja pikkulauantai-peli-illat Discordissa. Aloitimme myös ROTKOn kerhotoiminnan, johon on ilmoittautunut jo neljä erilaista kerhoa aina makkaranpaistosta shakin pelaamiseen sekä käsitöihin. Tällä hetkellä pyörii “ulkoiluta haalareitasi”-kampanja, jolla kannustamme opiskelijoita kirjaimellisesti ulkoiluttamaan haalareitaan ja jakamaan kuvia somessa. Tänä keväänä on vielä tulossa korkeakulttuurin teatteritapahtuma, kuntavaalipaneeli sekä Amazing ROTKO Race, joka on perinteisempi opiskelijatapahtuma hybridimahdollisuudella.

Onko sinulla ideoita ja ajatuksia liittyen etä- tai hybriditapahtumiin? Onko jotain, mitä emme ole vielä hoksanneet kurkata? Kerro se meille! Tule käymään virtuaalitoimistollamme ROTKOn Discord-serverillä osoitteessa https://discord.gg/rotko, laita viestiä sähköpostilla puheenjohtaja(at)lapinrotko.fi / martti.muraja(at)lapinrotko.fi, Instagramissa tai Facebookissa.

Tapahtumarikasta kevään jatkoa!

Tea Määttänen

ROTKOn harjoittelija K2021

Blogikirjoitus, julkaistu 9.2.2021

Mikä ihmeen hanke?!

Tässä ollaan nyt vuosi istuttu kotona pyörittelemässä peukaloita, tekemässä etätöitä, opiskeltu netin välillä ja, no, selvitty miten selvitty. Toiset paremmin kuin toiset. Vuosi on ollut vähintäänkin sanottuna mielenkiintoinen ja tämä paljon puhuttu ”digiloikka” on kyllä ollut suuri. Ihan tälleen suht diginatiivillekin henkilölle.

Mutta mitenkäs tämä nyt liittyy meihin, tai hankkeeseen tai MOTOON?! Eikö motot ole niitä metsäkoneita? No joo, mutta meidän moto kaataakin puiden sijasta yksinäisyyttä, karsii oksien sijaan tylsiä hetkiä. MoTo tarkoittaa siis jotakin siihen suuntaan että ”Monimuotoisia toteutuksia tapahtumille”.

Ollaan tässä poikkeusaikana yritetty väsätä kaikenlaista, jotta saataisiin meidän jäsenille sekä muille opiskelijoille (sekä meille ROTKOlaisillekin) vähän täytettä niihin tyhjempiin iltoihin. Alustana me ollaan näissä etätapahtumista käytetty pääsääntöisesti Discordia. Ollaan striimattu, skriimattu, köpöilty, höpöilty. Pelattu, selattu, puhuttu, huudettu. Kaikki tosiaan ollut melko uutta, mutta siihen nähden onnistuneita hetkiä on ollut ja ihmiset ovat pääasiallisesti tuntuneet tykkäävän. Ja onhan näitä ollut jännittävää tehdä. MoTo-hankkeen tarkoituksena meillä olisi kehittää näitä monimuotoisia tapahtumia. Monimuotoisella tarkoitetaan tässä tapauksessa siis tälläisiä tapahtumia missä toteutustapa ei olekaan se perinteinen rastikierros kaupungilla.  

Eli ollaan kansan tai cornerin sijaan internetin syövereissä. Kuunnellaan kännisen karaoken sijaan mukahauskaa läppää puheenjohtajilta. Ei kuulosta kovin erikoiselta, tiedän. Sen takia meillä on nyt tämä hanke. Haluan että voimme luoda puitteet hyville tapahtumille myös poikkeusaikana. Että saamme jaettua tämän vuoden aikana tulleen tiedon ja opin myös tuleville vuosille. Että ei jäätäisi yksin vaan kotiin kyyhöttää, jos meitä ei päästetäkään pihalle tai jos emme olekaan enää niin tiiviisti kasattu kampuksille.

Alkavaa kevättä toivottaen 🙂
Martti Muraja
MoTo
Hankekoordinaattori

Ps. Tässä vielä lainaus hankehakemuksesta, joka hieman enemmän vielä avaa hankkeen tarkoitusta.

”Opiskelijatapahtumat, joissa opiskelijat ovat perinteisesti verkostoituneet ja rakentaneet yhteisöjä, on pääsääntöisesti peruttu. Lisäksi etäopetuksen myötä kontaktia muihin opiskelijoihin on vähän. Tahdomme tarkastella tapahtumien järjestämistä täysin uudesta näkökulmasta ja rakentaa konseptin, jonka ytimessä on aito osallisuus. Konsepti laaditaan siten, että se skaalautuu erityyppisiin tapahtumiin vapaa-ajan tapahtumista messuihin ja seminaareihin.”

MoTo-hanke on toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.