ROTKO Alumnit ry

Jokaisella ROTKOn aktiivilla seuraa opiskelija-ajan päättyminen ja opiskelijakunnan aktiivitöistä luopuminen hallitusksen tai edustajiston jäsenenä. Siksi vuonna 2017 on perustettu ROTKO Alumnit ry, joka on yhdistys ROTKOn entisille aktiiveille, joita edelleen kiinnostaa osallistua opiskelijakunnan toimintaan.

ROTKOn alumnit toimivat työelämään siirtyessään siteenä työelämän, oppilaitoksen ja opiskelijakunnan välillä auttaen opiskelijoita luomaan kontakteja työelämään. Alumnit osallistuvat erilaisiin tapahtumiin, pitävät koulutuksia ja kertovat omista kokemuksistaan opiskelijakunta ajaltaan sekä auttavat sen hetkistä opiskelijakunnan hallitusta. Alumnit myös tekevät jokavuotisia hyväntekeväisyystempauksia, joiden kohde päätetään erikseen joka vuosi.

Tälle sivulle ROTKOn alumnit päivittävät blogia, tervetuloa seuraamaan meidän toimintaa!

Kuvassa alumnit ry:n hallitus vuosimallia 2020

(Julkaistu 26.8.2020)

...koska järjestötoiminta on niin kivaa!

ROTKO Alumnit ry ei ole mikä tahansa kerho. Nyt me haluamme kertoa, miksi me emme lähde pois opiskelijakunnasta kulumallakaan ja mitä me vielä ROTKOn sivuilla roikutaan.

“One more year, one more year” oli taatusti tuttu lause meille jokaiselle opiskelijakunnan aktiiville, oltiin me oltu joko hallituksessa tai edustajistossa. Yleensä siinä niin kävikin, että aktiivisimmat toimijat jatkoivat vuodesta toiseen. En kuitenkaan väitä, että meistä ketään olisi suuremmin painostettu tai muuten sysätty asettumaan ehdolle kerta toisensa jälkeen (eipä vissii). Loppujen lopuksi, meitä kaikkia entisiä ja tietysti nykyisiä opiskelijakunnan toimijoita on ohjannut kiinnostus, halu vaikuttaa, halu tehdä jotain oikeasti hyödyllistä ja tietysti pitää hauskaa.

Opiskelija-aikakin loppuu aikanaan

Sitten joskus aktiiveille koittaa se päivä, kun opiskeluaika päättyy ja toimijat valmistuvat omista koulutusohjelmistaan työelämään. Se jos mikä on kauhistuttavaa, sillä se pakottaa meidät osaltaan irtaantumaan tutusta ja turvallisesta, joskus hermoja raastavasta perheestä. Opiskelijakunta on yhteisö, josta voi lähteä, mutta se ei lähde millään meistä toimijoista. Ja jatkuvuus on tärkeää, jotta opiskelijakunta pystyy kehittymään. Vanhat kehäketut jakelevat mielellään neuvoja, kun heille annetaan siihen mahdollisuus! Siksi vuonna 2017 on perustettu ROTKO Alumnit ry. Näin me entiset toimijat voimme olla edelleen hyödyksi, ainakin yrittää olla.

Ja tarkoitus todellakin on olla hyödyksi. ROTKO Alumnit ry:n hallitus järjestäytyi uudelleen syksyn alussa ja toiminta on nyt muutaman lämmittely vuoden jälkeen tarkoitus käynnistää toden teolla. Alumnit toimivat linkkinä työelämän, AMKin ja opiskelijakunnan välillä. Me tuomme työelämän lähemmäs opiskelijoita, jotta heidän siirtyminen työelämään olisi mahdollisimman mutkatonta. Työelämälähtöisiin tapahtumiin osallistuminen, koulutuksien järjestäminen opiskelijakunnan ja AMKin apuna sekä tietysti opiskelijakunnan työn apuna oleminen ns. auttavan asiantuntijan roolissa ovat asioita, joita alumnit pyrkivät tekemään.

ROTKOn alumnit ovat entisiä opiskelijakunnan aktiiveja

Keitä nämä ROTKOn alumnit sitten ovat? Me olemme toimijoita opiskelijakunnan eri vuosilta, joilla on edelleen kiinnostusta osallistua toimintaan ja kantaa oma panostus mukaan opiskelijakunnan toimintaan. Toimimme lähinnä opiskelijakunnan taustalla, välillä astutaan parrasvaloihin pyydettäessä, järjestetään jokavuotisia hyväntekeväisyystempauksia ja kirjoitamme tätä blogia. Ja tietysti haalimme joukkoomme uusia entisiä ROTKOn toimijoita!

Näin meidän ROTKO-perhe pysyy kasassa ja meille ei tule niin onttoa oloa. Ja samalla tehdään vähän hyvää ja hyödyllistä siinä sivussa.

Innostunein terveisin

Eveliina Kallunki
ROTKO Alumnit ry:n hallituksen jäsen