Kampustuutorina pääset kasvattamaan monipuolisesti työelämässä tarvittavia taitoja. Toimintasi tuutorina edistää suunnittelukykyäsi, opettaa aikatauluttamisen taitoa ja vahvistaa vuorovaikutustaitojasi. Kohtaamasi uudet ihmiset antavat mahdollisuuden laajentaa verkostoasi. Kampustuutorina erottaudut iloisesti oranssinpunaisessa Lapin AMK hupparissasi ja kaulassasi roikkuvassa kulkutunnistekortissasi.

Kampustuutorina pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja kokemaan fuksivuotesi uudelleen!

Kampustuutorointi edustaa ehkä kaikkein perinteisintä ja näkyvintä tuutorointimuotoa. Kampustuutorien pääasiallinen toimipiste on kampuksella ja he tarjoavat vertaistukea, ohjausta ja neuvontaa oman toimipisteensä opiskelijoille. He järjestävät monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja kampuksella tai kaupungissa, mainostaen niitä innokkaasti ja välittäen samalla tärkeää tietoa opiskelijoille.

Syksyisin kampustuutorit toivottavat uudet opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi. Kokeneina konkareina he osaavat ohjata uudet opiskelijat oikeisiin paikkoihin ja esitellä koulun sekä kampuskaupungin palveluita. Lisäksi kampustuutorit saavat osallistua innostaviin Lapin AMK:n avajaistapahtumiin, ja kukapa ei haluaisi kokea uudelleen unohtumattomia Kuksajaisia?

Tuutorit muodostavat toimipisteittäin yhtenäisen kampustuutortiimin.

Jokaisessa Lapin AMK:n toimipisteessä toimii yksi tai useampi kampustuutoreista koostuva tiimi.

Tuutortiimit ovat monialaisia, mikä tarkoittaa, että jokaisessa tiimissä on tuutoreita useammasta kuin yhdestä koulutusohjelmasta. Tiimit ja vastuualueet muodostetaan vuosittain, ottaen huomioon hakijamäärät ja niiden alkuperäiset koulutusohjelmat.

Jokaiselle tiimille koulutetaan oma tuutorvastaava, jonka pääasiallinen tehtävä on ohjata tuutoreita ja toimia tuutoroinnin yhteyshenkilönä AMK-henkilökunnalle. Tuutorvastaavat tukevat kampustuutoreiden työmotivaatiota ja huolehtivat heidän jaksamisestaan. Lisäksi tuutorvastaava varmistaa, että tuutoreille järjestetään säännöllisesti tykytoimintaa, edistäen tiimihenkeä ja ylläpitäen tuutoreiden työmotivaatiota.

Kampustuutori on kaiken hyvän alku ja juuri

Kampustuutorit toimivat aktiivisesti opiskelijayhteisön edustajina ja tiedonvälittäjinä. He osallistuvat arjen tapahtumiin ja tuovat esille kehittämiskohteita ja toiveita, samalla laajentaen opiskelijoille suunnattujen aktiviteettien valikoimaa. Opiskelijoiden on helppo lähestyä kampustuutoreita paikan päällä, olipa kyse kysymyksistä tai huolista, ja he ovat käytettävissä ruokalassa tai käytävillä.

Kampustuutorit ovat koulutettuja ohjaamaan ja auttamaan opiskelijoita oikeaan suuntaan. Tuutorvastaavien kautta erilaiset kehittämiskohteet ja hyvät käytännöt nousevat esille ja kulkeutuvat opiskelijakunnan hallituksen yhteisökehittäjien tietoon. Yhteisökehittäjät toimivat tärkeänä linkkinä opiskelijoiden ja ammattikorkeakoulun päätöksentekijöiden välillä, edustaen opiskelijoiden ääntä kampusyhteisöön liittyvissä asioissa.

Tuutorvastaavat, Rotkon hallituksen yhteisökehittäjät ja vertaisohjauksen asiantuntija muodostavat tiiviin työryhmän, jonka tehtävänä on seurata tuutoroinnin toteutumista ja käsitellä tilanteita, jotka nousevat esille tuutorvastaavien kautta. Kampustuutorit toimivat ikään kuin opiskelijayhteisön tiedonlähteinä ja välittävät aktiivisesti tietoa, palautetta ja toiveita suoraan tuutorvastaaville tai Rotkon hallituksen yhteisökehittäjille.

Kuka voi toimia kampustuutorina?

Päivä- ja monimuoto-opiskelijat voivat toimia kampustuutorina. Myös verkko-opiskelijat jotka asuvat kohtuullisten kulkumatkojen päässä toimipisteestä voivat toimia kampustuutorina. Avainsana on että pääsee kampukselle tai on tunteja kampuksella.

Tuutortiimin työskentely ja tiimin jäsenten tehtävät jäsentyy tiimin kokoonpanon mukaan. Kaikessa ei tarvitse kaikkien aina olla samaan aikaan mukana, kampustuutorit vuorottelevat ja suunnittelevat kampusaktiviteetteja aikataulujen ja mahdollisuuksien mukaan. Kampustuutorien suunnittelemat aktiviteetit rikastuttavat opiskelijaelämää ja luovat positiivista ilmapiiriä opiskelijayhteisössämme.

KOULUTUS

Kampustuutorkoulutus toteutetaan etänä. Koulutus alkaa tuutorkoulutusinfolla, jossa annetaan ohjeet koulutuksen suorittamiseen. Infon jälkeen seuraa itsenäisen opiskelun vaihe: Moodlessa on lyhyitä videoita ja niihin liittyviä pohdintatehtäviä. Tehtävät tehdään ennen ensimmäistä purkaamoa. Purkaamoissa eli Zoom alustalla toteutetuissa etäoppitunneilla puretaan annettuja pohdintatehtäviä ja keskustellaan aiheista. Tuutoriksi hakeneet henkilöt saavat lisäohjeet ja kutsun koulutukseen hakuajan jälkeen sähköpostitse koulun sähköpostiosoitteeseen.

Kampustuutoreiden koulutuspäivät suomeksi (Zoomissa):
- 27.3.2024 klo 17-18
- 3.4.2024 klo 17-19
- 10.4.2024 klo 17-19

Kampustuutoreiden koulutuspäivät englanniksi (Zoomissa)
- 27.3.2024 klo 18-19
- 4.4.2024 klo 17-19
- 11.4.2024 klo 17-19

Tuutorhaku on päättynyt 25.2.2024
Seuraava haku keväällä 2025