Image

ROTKO NEWSLETTER

Viikoittainen infopaketti

Viikon puheenaiheet / Topics

Uutiset / News

ROTKO seuraa koronaviruksen (COVID-19) tilanteen kehittymistä, sekä Lapin AMKin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) että ohjeistuksia.

Suosittelemme noudattamaan viranomaisten sekä korkeakoulun antamia ohjeita ja linjauksia. Voit lukea ajankohtaisen AMKin ohjeistuksen Lapin AMKin nettisivuilta

NOTE

The Student Union of Lapland UAS (ROTKO) is following the developments of the coronavirus epidemic.

We recommend that the guidelines and instructions given by authorities are followed. You can find the up-to-date instructions of the Lapland UAS on their website

ROTKOn Discord!


Vertaistuen ja positiivisen ilmapiirin luomista varten ROTKO on avannut eristyskammarin Discordiin, jossa pääset mukaan keskustelun epävirallisempaan virtaan. Sieltä pääset osallistumaan myös etätapahtumiin.

Liity discord-kammariin

ROTKOs discord-channel!

ROTKO has opened a channel to discord for every student and staff member of Lapland UAS for supporting and keeping up the good spirit
Join our unofficial chat chamber of isolated souls in Discord

ROTKOn arestiapu facebookissa


ROTKO on avannut facebook-ryhmän Lapin AMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ryhmässä saa tarjota ja pyytää apua ja tukea Suomessa vallitsevan poikkeustilan aikana. Voit esimerkiksi pyytää tai ehdottaa kaupassakäyntiapua tai lainata/ tiedustella kirjoja.
Liity ROTKOn ArestiApu -ryhmään

ROTKOs facebook-group for the help!

ROTKO has also opened "ROTKOn ArestiApu" -group in facebook for Lapland UAS' students and staff. During the ongoing state of emergency people can offer and ask for help. Help can be related to for example going to the grocery store or asking to borrow school books.

Join the facebook group

Hätäapupaketit!


ROTKO hankkii hätäapupaketteja, jotka sisältävät peruselintarvikkeita. Hätäapupaketit toimitetaan ROTKOn edustajiston, hallituksen ja työntekijöiden toimesta opiskelijan ovelle. Paketteja toimitetaan Kemin, Rovaniemen ja Tornion alueella asuville opiskelijoille. Voit pyytää hätäapupakettia, jos olet siinä tilanteessa, ettet voi poistua kotoasi, eikä sinulla ole mahdollisuutta pyytää apua kavereilta tai sukulaisilta. Toimitamme paketit ovellesi mahdollisimman pian avunpyynnön saapumisesta. 

Apupakettia voi pyytää lähettämällä teksti- tai whatsapp -viestin toiminnanjohtaja Elina Holmin puhelinnumeroon 040 152 8295. Lähettämällä viestiä suostut siihen, että puhelinnumerosi ja nimesi voidaan luovuttaa ROTKOn hallituksen ja edustajiston jäsenille sekä työntekijöille toimituksen yksityiskohtien sopimiseksi.

Emergency help packages! 

ROTKO will deliver emergency help to students in need. Help package includes basic groceries. The packages will be delivered by ROTKO to students door for students in need living in Kemi, Rovaniemi or Tornio area, and do not have any other ways of receiving help (f.ex. friends, family or Facebook group). 


You can request the package by sending sms or whatsapp message to ROTKOs Executive Director Elina Holm (040 152 8295). By doing so, you’ll agree that your name and phone number can be given to members of ROTKO board or representatives in order to discuss about the details of delivery. We will deliver the package as soon as possible.

Hae Lapin AMK Oy:n hallitukseen opiskelijajäseneksi!

Haetaan yhtä (1) varsinaista jäsentä Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen. Valitun opiskelijaedustajan toimikausi päättyy toukokuussa 2021. Opiskelijajäseneksi voivat hakea kaikki Lapin ammattikorkeakoulussa läsnä olevat tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat. Toivomme hakijoilta hyviä yhteistyötaitoja sekä kiinnostusta ja kykyä opiskelijoiden asioiden ajamiseen vaativassa luottamustehtävässä. Opiskelijakunta järjestää tarvittaessa perehdytyksen tehtävään. Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuussa ja kokouksista on toistaiseksi maksettu kokouspalkkiota.

Hallituksen tehtävänä on osakeyhtiölaissa säädetyn lisäksi muun muassa päättää ammattikorkeakoulun toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta ja ohjauksen periaatteista, toiminta- ja taloussuunnitelmista sekä huolehtia kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan järjestämisestä.

Opiskelijakunnalla on lakisääteinen tehtävä valita opiskelijoiden edustaja hallitukseen. Valinta suoritetaan toukokuussa pidettävässä edustajiston kokouksessa ja vahvistetaan sitä seuraavassa yhtiökokouksessa. Valinnasta tiedotetaan suoraan hakijoille sekä opiskelijakunnan tiedotuskanavissa.

Tehtävästä kiinnostuneita pyydetään täyttämään tämä lomake.

Ennen lomakkeen täyttämistä, tutustu ammattikorkeakoulun hallituksen tehtäviin ammattikorkeakoululaista:

 http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20140932#L4P16

Hakuaikaa on 26.4.2020 klo 24.00 asti.

Lisätietoa tehtävästä antaa hallituksen nykyinen opiskelijaedustaja Oona löytänen.
Email: oona.loytanen@samok.fi

 

Muut uutiset / Other Topics

MUISTUTUS EOPPIMISPALVELUILTA

Jos kohtaat ongelmia etäopiskelun teknologian kanssa (Moodle ei toimi niinkuin pitää, Adobe Connect (AC) äänissä ongelmaa ym.) niin päivystävän tukihenkilön löydät www.eoppimispalvelut.fi sivulta. Klikkaamalla henkilön nimeä voit esim. soittaa. Kiireettömiä avunpyyntöjä voi laittaa joko sivustolta löytyvän Chatin kautta tai sähköpostitse eoppimispalvelut@lapinamk.fi

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat noutaa take away -lounaan ravintola Kuukkelista Rovaniemellä
(Hallituskatu 3 A, Virastotalo)

✔️ Hinta 2,60 €, opiskelijakortti näytettävä
✔️ Sis. jäähdytetty päivän ruoka, salaatti, leipä, voinappi
✔️ Ei tarvetta ennakkotilaukselle!
✔️ Nouda tilauksesi ma–pe klo 10.30–13
✔️Ruokalista julkaistaan Kuukkelin sivuilla

ASIAA MIELENTERVEYDESTÄ

Kaikille kotona oleminen ei ole helppoa, ja on normaalia, että tämä poikkeustilanne aiheuttaa pelkoa, huolta, ahdistusta, hämmennystä, surua tai vihaa. On tärkeää puhua tunteista ja huolista ystävien ja läheisten kanssa.

Matalan kynnyksen keskusteluapua on myös saatavilla Mieli ry:n kriisipuhelimesta 09 2525 0111 ja Sekasin-chatista.

Mielenterveystalolla on myös paljon omahoito-ohjeita moniin eri aiheisiin verkkosivuillaan osoitteessa mielenterveystalo.fi

THL kehottaa pitämään kiinni arjen hyvistä rutiineista, eli:

 • Syö terveellisesti 
 • Nuku riittävästi ja yritä pysyä normaalissa päivärytmissäsi
 • Pidä yhteyttä puhelimitse ja netin kautta perheenjäseniisi ja ystäviisi
 • Kuntoile kotona tai liiku luonnossa
 • Vähennä median, myös sosiaalisen median, ääressä käyttämääsi aikaa, jos koet uutisten herättävän sinussa huolta
 • Hae tietoa luotettavista lähteistä, kuten THL:n, sairaanhoitopiirien ja WHO:n verkkosivuilta

Pidämme opiskelijoita ajan tasalla tilanteesta mahdollisimman kattavasti. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä opiskelijakuntaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rotko@lapinamk.fi 

ABOUT MENTAL HEALTH

It’s not easy staying home for everyone. Feelings of fear, anger, sadness, anxiety and confusion are valid and normal in this situation. It’s important to speak about your feelings and worries to your friends and relatives.

You can also get help and call Mieli ry’s (Mental Health Finland) Crisis Helpline
09 2525 0113 the line is open:
Mon-Tue 11.00-15.00
Wed 13.00-16.00 and 17.00-21.00
Thu 10.00-15.00
There are also some self-care excercises on Nyyti ry’s website.

It’s recommended by THL that you try to stick to everyday routines like

 • Eating healthy 
 • Trying to get enough sleep and keep your regular sleep schedule
 • Keep in contact with your family and friends by calling or online
 • Exercise at home or outdoors
 • Decrease your time on social media if it causes you anxiety 
 • Get updates from reliable sources for example THL and WHO 

We will keep the students updated about the situation as well as we can. If needed, you can contact the student union by e-mail at rotko@lapinamk.fi 

Kirkon oppilaitostyöntekijät ilmoittaa:

Tapahtumat / Events

Image

Toimistomme sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa. Lisäinfoa toimistojen sijainnista ja aukioloajoista löydät sivujemme "Toimipisteet"-osiosta

– — — — –

You can find us in Rovaniemi, Kemi and Tornio. More info about our offices and office hours can be found from our "Locations"-page

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa yhteyttä meihin, täytä viestilomake täällä

– — — — –

If you have any questions or need to contact us, you can find our contact information here

Image

Haluatko sinä kertoa tapahtumasta, jakaa uutisen tai muistuttaa opiskelijoitamme ROTKOn viikkotiedotteen kautta? Klikkaa vieressä olevaa punaista nappulaa ja ilmoita!
Muista, että uutiskirjeessä uutisen on oltava lyhyt mutta informatiivinen. Pyrithän siis referoimaan tekstisi uutiskirjeeseen sopivaksi. Otathan myös huomioon kansainväliset opiskelijamme ja käännät tekstisi myös englanniksi.

Seuraa meitä somessa / Follow us on social media!

insta-logo
Instagram
facebook-logo
Facebook
twitter-logo
Twitter
Image