Image

ROTKO NEWSLETTER

Viikoittainen infopaketti

Viikon puheenaiheet / Topics

Uutiset / News

ROTKOn toimistot

ROTKOn toimistot ovat normaalisti avoinna aikataulujen mukaisesti. Mahdolliset aukioloaikojen poikkeukset ilmoitetaan kuitenkin aina nettisivuilla, joten jos haluat varmistaa, että olemme paikalla, käy tsekkaamassa aukioloajat-sivulta, onko tullut muutoksia!

ROTKO offices

ROTKO offices are usually open at the normal opening hours.
Any possible exceptions to the opening times will be informed in the office-page  where you can check if you are not sure whether we are open or not.


ROTKOn opiskelijoiden olohuoneet ovat avoimia kaikille!

Monet teistä onkin jo huomanneet, että ROTKOn toimistojen yhteydessä toimii niin sanotut opiskelijoiden olohuoneet, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille!

Kemin olohuone on avoinna Ma-Pe klo 8-16

Rovaniemen olohuone on avoinna Jokiväylän kampuksen aukioloaikojen puitteissa.

Olohuoneissa on tallentava kameravalvonta, joten kohtelethan tiloja ja tavaroita niin että niistä riittää iloa muillekin!

ROTKOs student living rooms are open for everybody!

Some of you have already noticed that there are student living rooms located next to ROTKOs offices. The living rooms are for everyone so don't hesitate to come and relax.

Kemi student living room is open from monday to thursday between 8 am and 16 pm.

Rovaniemi student living room is open when the school is open.

Note that the living rooms have surveillance so keep the places and stuff tidy so everybody can enjoy!


Ryhdy jäseneksi ja tilaa opiskelijakortti!

Tiesitkö, että tutkintoon opiskelevana olet oikeutettu opiskelijoille myönnettäviin alennuksiin ja etuihin ympäri Suomen? Tiesitkö, että nyt ne ovat saatavilla myös mobiilissa, PIVO-sovelluksessa toimivalla opiskelijakortilla?

Edut saat käyttöösi voimassa olevalla AMK-opiskelijakortilla tai PIVOn mobiiliopiskelijakortilla. Mobiiliopiskelijakortin käyttöönottoa varten sinun tulee olla ROTKOn jäsen, eli olet maksanut joko lukuvuosi- tai lukukausijäsenyyden. Lisätietoa jäseneksi ryhtymisestä ja kortin käyttöönotosta löydät Ryhdy jäseneksi-sivulta.

Voit siis matkustaa VR:n sekä Matkahuollon opiskelijahintaisilla lipuilla. Lisäksi käytettävissäsi on lähes kaikki edut, mitä opiskelijoille on tarjolla ympäri Suomen, esimerkiksi teatteri-, leffa-, museoliput, erinäisten ravintoloiden sekä kahviloiden myöntämät alennukset, joukkoliikenteiden ja liikuntapaikkojen myöntämät alennukset ja paljon muuta.

Opiskelijakortti toimii myös opiskelijaravintoloissa, joten et tarvitse erillistä KELAn ateriatukikorttia.
ROTKOn jäsenenä pääset myös ROTKOn järjestämiin tapahtumiin huokeaan jäsenhintaan. Lisäksi voit ostaa opiskelijakunnan toimistolla myytäviä ROTKOn ja Lapin AMKn tuotteita merkittävästi edullisemmin.

Order student card if you haven't already!

Did you know that as a student you are entitled to different kind of discounts and benefits?

You can get these by getting yourself a student card from ROTKOs website.

You can get discounts from various places, e.g. train and bus tickets, theater and museum tickets

NOTE! If you have a finnish bank account and a finnish personal ID, you can use a mobile student card that works in PIVO-app. More info about the card can be found from PIVO webpage.


Lennokas laskiainen on täällä!

Tänä vuonna palataan Valdemarin rantaan! Päivätapahtumassa Lapin yliopiston ja Lapin AMK:n on aika ottaa toisistaan mittaa köydenvedon merkeissä. Lisäksi on luvassa hurjia lumilenttis-otteluita, joissa selvitetään tämän Laskiaisen ruhtinaat. Tule nauttimaan makkaranpaistosta nuotion äärellä, mäenlaskusta Valdemarin rannan upeissa maisemissa sekä maittavia juomia Ravintola Valdemarissa. Kun päivä vaihtuu iltaan, suuntaamme Ravintola Valdemarin huomaan, missä selvitetään seuraava Karaoke Champion. Myöhemmin nautimme hyvästä seurasta ja hyvästä musiikista illan pikkutunteihin saakka.

Lisätietoja tapahtumasta facebookissa!

Student shrove is coming!

What did you say? Laskiainen is an event loved by the students? Gimme that!
Like every year, also in 2020 the students of Lapland get one lecture-free day. That day is on 25.2. and it means Laskiainen for us.

The day will begin with a game of tug-of-war between the students of university of Lapland and the students of the Lapland UAS. After that will begin a tournament of snow volleyball. There is also a chance to grill some sausages over the fire, slide down the hill with a sledge or enjoy beverages from Restaurant Valdemari. After the day begins to wind down, we will move on inside to Valdemari and it’s time to find the new Karaoke Champion! With the winner declared the after party will kick off! We'll get to enjoy some good music and company till 2:00 am at the Restaurant Valdemari.

More info about the event can be found from facebook!

Muut uutiset / Other Topics

Korkeakouluopiskelijat yhdenvertaisten palveluiden piiriin 1.1.2021

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS ja Kela ovat allekirjoittaneet järjestäjän ja tuottajan välisen sopimuksen korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta. Tämän lisäksi Kela hyväksyi YTHS:n esityksen tulevasta palveluverkosta.

YTHS:n tuottamat palvelut laajenevat 1.1.2021 koskemaan kaikkia korkeakouluopiskelijoita. Allekirjoitettu sopimus määrittelee toimintatavat ja ehdot, joilla varmistetaan yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille yhdenvertainen ja laadukas opiskeluterveydenhuolto. YTHS rakentaa palveluverkon Kelan hyväksymän esityksen mukaisesti.

— Yhdenvertaisuus on ollut johtotähtenä palveluverkon rakentamisessa. Haluamme, että palvelut ovat kaikkien asiakkaidemme saatavissa ja saavutettavissa, sanoo YTHS:n toimitusjohtaja Katariina Poskiparta.

Palveluverkon reunaehtoina saavutettavuus ja riittävä asiakaspohja

YTHS:n palveluverkon muodostamisen kriteerit ovat saavutettavuus sekä riittävä asiakaspohja. Saavutettavuuskrtiteereissä määritellään yhdensuuntaiseksi matkustusajaksi julkisilla liikennevälineillä enintään 45 minuuttia, vähintään tunnin välein kulkevat liikenneyhteydet ja yhdensuuntaisen matkan hinnaksi noin 7 euroa. Suunterveyden osalta kriteerit ovat väljemmät, koska palveluita käytetään harvemmin.

Riittävässä asiakaspohjan laskennassa huomioidaan kaikki palveluihin oikeutetut opiskelijat, jotka voivat asioida palvelupisteessä niin, että saavutettavuuskriteerit täyttyvät. YTHS:n omana toimintana tuotettavan palvelupisteen asiakaspohja on 2000 opiskelijaa. Suunterveyden osalta YTHS tuottaa palvelun, mikäli paikkakunnalla on vähintään 4000 opiskelijaa. Kun opiskelijamäärä jää näiden alle, palvelut tuotetaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

— Riippumatta siitä, tuotetaanko lähivastaanottopalvelut omana palveluna tai yhteistyössä kumppaneiden kanssa, kaikki opiskelijat ovat yhdenvertaisesti palveluidemme piirissä, YTHS:n laajentumisen projektipäällikkö Tiina Andersén painottaa.

95 % opiskelijoista YTHS:n omien palvelupisteiden piirissä

Vuoden 2021 alusta YTHS:n lähivastaanottopalveluja on saatavana 52 paikkakunnalla. YTHS:n omia palvelupisteitä on 21 paikkakunnalla ja ne ovat kaikkien opiskelijoiden käytössä opiskelupaikkakunnasta riippumatta. Palvelupisteiden tarkemmat sijaintiosoitteet vahvistetaan kevään aikana.

— 95 % opiskelijoista on YTHS:n omien palvelupisteiden piirissä ja loput saavat lähivastaanottopalvelunsa yhteistyökumppaneilta. Kumppaneiden avulla pystymme takaamaan opiskelijoille yhdenvertaisen palvelutason: voimme esimerkiksi tarjota laajemmat aukioloajat kuin mitä pystyisimme tarjoamaan osa-aikaisella henkilöstöllä. Pieni palvelupiste on myös haavoittuvainen mahdollisissa muutostilanteissa, kertoo Tiina Andersén.

Kaikilla opiskelijoilla sama palveluvalikoima

Kaikilla YTHS:n asiakkailla on käytössä sama palveluvalikoima opiskelupaikkakunnassa riippumatta ja YTHS vastaa keskitetysti kaikkien opiskelijoiden hoidontarpeen arvioinnista.

— Rakennamme parhaillaan palvelumallia, jonka kivijalkana on kaksi kokonaisuutta: vastuutiimi, joka palvelee yksilöitä ja yhteisöjä lähipalveluna sekä keskitetyt palvelut, jotka varmistavat palveluiden valtakunnallisen saatavuuden, YTHS:n johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi kuvaa rakenteilla olevaa palvelumallia.

Palveluverkon ohella YTHS vahvistaa laajentumisen myötä digitaalisia asiointikanavia ja keskitettyjä etäpalveluja.

— Osana normaalia kehittämistoimintaa olemme jo ottaneet käyttöön laajentumisen kannalta keskeisiä uusia toimintatapoja ja palvelukanavia. Ne skaalautuvat kasvavan ja monimuotoisen opiskelijajoukon palvelemiseen, Metsäniemi sanoo.

7 faktaa opiskeluterveydenhuollon muutoksesta

Hallituksen esitys korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuoltoa koskevaksi laiksi hyväksyttiin eduskunnassa 1.3.2019 ja laki tulee voimaan 1.1.2021. Silloin YTHS:n palveluiden piiriin tulevat yliopisto-opiskelijoiden lisäksi ammattikorkeakouluissa tutkintoa opiskelevat. Tämä edellyttää laajempaa palveluverkko, kasvavaa henkilöstömäärää ja palvelumallin kehittämistä.

Lue lisää: https://www.yths.fi/yths2021


Lunta veistetään jälleen Torniossa torstaina 27.2.

Viime vuonna lanseerattu lumenveistokilpailu on Tornion kaupungin ja Liikkuva Lappia –hankkeen yhdessä järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna kilpailussa ovat mukana Ammattiopisto Lappian ja Luovin lisäksi Tornion yhteislyseon lukio, Putaan yläaste ja Seminaarin koulu.

Tapahtuma järjestetään Green Linen parkkipaikalla ja puistoalueella. Kilpailun teemaksi valittiin ”Lapin luonto”. Aihe tarjoaa monenlaisia mahdollisia lähestymistapoja ja järjestäjät toivovatkin, että teema inspiroisi joukkueita huikeisiin suorituksiin!

Tapahtumaan osallistuvat veistojoukkueet ovat oppilaitosten opiskelijaryhmiä ja suunnittelussa voi käyttää apuna opettajien ammattitaitoa. Työkaluja on järjestäjällä, mutta myös omia voi ottaa mukaan. Lappiassa tapahtuma on osa työjärjestyksen mukaista liikuntailtapäivää, jonne opiskelijaryhmät tulevat ohjaajiensa johdolla lounaan jälkeen.

Veistokilpailuun ilmoittautuneille joukkueille (4-6 henkilöä/ joukkue) lähetetään lisäinfoa ennen kilpailua.

Ilmoittautumiset sähköpostitse: markus.hiukka@lappia.fi. Ilmoita osallistumisestasi viimeistään 20.2.
Veistämisen edistymistä voi tulla alueelle ihailemaan klo 9 alkaen sekä nauttimaan tapahtumaohjelmasta klo 11-14.15. Tornion nuorisotoimi järjestää paikalle toiminnallisia rasteja klo 11-14 välillä. Lämmitellä voi Green Linen tiloissa.

Palkinnot jaetaan klo 14 Rajalla –kauppakeskuksessa (Jos sää sallii, palkinnot jaetaan tapahtumapaikalla). Tuomarit valitsevat kilpailussa heidän mielestään kolme onnistuneinta teosta, joissa näyttäytyvät kilpailun teema ja omaperäisyys sekä veistotaidot.


Helmikuussa tehdään työpaikat tutuiksi!

Järjestämme Työpaikat tutuiksi -yritysvierailukierroksen Rovaniemellä ti-to 18.-20.2.2020.

Haastoimme kierrokselle mukaan työnantajia esittelemään työtehtäviään ja toimintaansa avoimet ovet -periaatteella. Tarjolla tietenkin myös töitä! Vierailut järjestetään yrityksen tiloissa, jolloin opiskelijat näkevät aidon työympäristön ja pääsevät näkemään mitä siellä työpaikalla oikeasti tehdään. Vierailut jaksottuvat kolmelle päivälle.

Ilmoittaudu mukaan nyt!

Lisätietoja ja ryhmäilmoittautumiset: ohjaamo@rovaniemi.fi / 040 772 9236

Nyt varmistuneet vierailut:
Scandic Hotel Rovaniemi City, ti 18.2. klo 10
Noreca, ti 18.2. klo 13
BRP, ti 18.2. klo 14.30
SOL, ke 19.2. klo 10
Kolpeneen palvelukeskus, ke 19.2. klo 11.30
Wurth, ke 19.2. klo 13
K-Rauta, to 20.2. klo 10
MY-Rakennus, to 20.2. klo 12

Seuraathan uusia varmistuneita vierailukohteita: bit.ly/vierailukierrosKesätyö Fennia-konsernissa
Fennia - Yrittämistä ja elämää varten

Olemme yritysten, yrittäjien ja kotitalouksien taloudellisen turvallisuuden kumppani. Työntekijänä olet tärkeä osa joukkuettamme, jolla on asenne kohdallaan ja innostunut ote työhön. Juuri nyt uudistumme voimakkaasti ja etsimme joukkoomme lisää kehittymis- ja kehittämishaluisia fennialaisia. Fennia-konsernin palvelut tuottavat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, Henki-Fennia, Fennia Varainhoito Oy, Fennia-palvelu Oy sekä Fennia Kiinteistöt Oy.
Tule kesätöihin Fenniaan!

Meillä on kiva tekemisen meininki ja kova halu tarjota asiakkaillemme erinomaista palvelua. Avoimia kesätyötehtäviä on avoinna pääasiassa myynnin ja asiakaspalvelun, vakuutus- ja korvauskäsittelyn sekä hallinnon tehtävissä. Meillä saat monipuolisia työtehtäviä sekä arvokasta työkokemusta finanssialalta. Olet omalta osaltasi päivittäin luomassa fennialaisten työkavereidesi kanssa parasta asiakaskokemusta.

Haemme kesätyöntekijöitä toimipisteisiimme eri puolelle Suomea (Helsinki, Pietarsaari, Oulu, Rovaniemi, Vaasa). Hakulomakkeella voit täsmentää tehtävät, joista olet kiinnostunut sekä paikkakunnat, joilla haluaisit työskennellä. Kesätyömme alkavat touko-kesäkuussa ja niiden kesto on 2 - 4 kuukautta. Tarjoamme sinulle hyvän opastuksen ja perehdytyksen, jotta voit onnistua ja kehittyä tehtävässäsi. Aiempien vuosien kesätyöntekijät ovat palautteessaan arvostaneet kattavan perehdytyksen lisäksi vaihtelevia ja mielenkiintoisia työtehtäviä, uuden oppimista ja mukavia työkavereita.

Tutustu kesätyötehtäviimme ja lue kesätyöntekijöiden kokemuksista edellisiltä vuosilta kotisivuiltamme: fennia.fi

Oletko etsimämme henkilö?
Koulutustaustasi voi olla monipuolinen, sillä ennen kaikkea odotamme sinulta kiinnostusta finanssialaa kohtaan, yritteliästä otetta, asiakaspalveluhenkisyyttä, joustavuutta, positiivista asennetta sekä halua oppia uutta. Asiakaspalvelutehtävät, edellyttävät sujuvaa suomen ja mielellään myös ruotsin ja/ tai englannin kielen taitoa. Kesätyöntekijöidemme tulee olla 18 vuotta täyttäneitä.

Haethan tehtävään mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 28.2. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa. Olemme yhteydessä haastatteluihin valittuihin maalis-huhtikuun aikana. Valinnat pyrimme tekemään huhtikuun loppuun mennessä.
Hae tehtävää sähköisesti osoitteessa:  fennia.fi


Työharjoittelupaikkoja

Arctice Oy tarjoaa työharjoittelupaikkoja opiskelijoille 12.4.2020 asti.
Mahdollisuus työharjoitteluun on mm.
- vastaanottovirkailija
- tarjoilija (aamiaishoitaja/ tarjoilija/ a la carte),
- aamupalakokki, lounaskokki, ravintolakokki, kahvilatyö
- matkailualan perusharjoittelu, safari, asiakaspalvelu, kassapalvelu
- huonesiistijä
Harjoittelupaikat ovat Arctice Oy:n omistamissa toimipisteissä Napapiirillä Glass Resortissa ja Snowman Worldissa.
Yhteydenotot: info(at)glassresort.fiRovaniemen Teatteri on nyt myös opiskelijoiden teatteri.

Teatteri on vuoden vaihteessa aloittanut opiskelijoille suunnatun lippukampanjan. Opiskelijat pääsevät esityksiin arki-iltaisin kymmenen euron hintaisella lipulla. Alennushintaisen lipun saa ostettua esittämällä voimassa olevaa opiskelijakorttia Rovaniemen Teatterin lippukaupalla tuntia ennen esitystä. Kampanjaan kuuluu Rovaniemen Teatterin omat esitykset.

Teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen toivottaa opiskelijat tervetulleiksi katsomoon:
- Kun aloitin työt syksyllä, yllätyin, kuinka vähän katsojakunnastamme on opiskelijoita. Rovaniemi on vireä opiskelijakaupunki ja haluamme teatterimme olevan varteenotettava kulttuurikohde myös opiskelijoille. Omista opiskeluajoistani ei ole kovin pitkä aika ja muistan, kuinka moni kiinnostava kulttuurielämys jäi kokematta korkean hinnan vuoksi. Tämän uuden kampanjamme myötä haluamme kutsua opiskelijat nauttimaan esityksistämme - nyt se on arkisin jopa edullisempaa kuin elokuvissa käyminen.

Lisätietoja Rovaniemen Teatterin esityksistä saa nettisivuilta rovaniementeatteri.fi


Dash Lapland 2020 17.-19.4

Dash Lapland tuo yhteen eri alojen osaajia ympäri maailmaa haastamaan ja oppimaan tiimityöskentelyn vahvuuksista ongelmanratkaisukykyä vaativissa haasteissa. Osallistujat pääsevät ratkaisemaan tunnettujen yritysten todellisia ongelmia palvelumuotoilun keinoin. Tänä vuonna mukana on 6 tunnettua yritystä: OP, Posti Group, Fiskars Group, Polar, BRP ja Hannes Snellman, jotka kaikki tuovat tapahtumaan oman haasteensa. Haasteet julkaistaan viikolla 9, joten kannattaa pysyä kuulolla! Myös hakuaika osallistujaksi alkaa viikon 9 aikana: keskiviikkona 26.2.2020 klo 10! Lue lisää: www.dashlapland.com

Dash Lapland 2020 17.-19.4.

Dash Lapland brings people together from all over the world to a unique environment to experience the power of teamwork. We believe that an open and supportive environment where people willing to constitute change and companies in need of new solutions, together are the key to creative new solutions and learning from each other. This year there are 6 companies bringing their challenge to the event: OP, Posti Group, Fiskars Group, Polar, BRP and Hannes Snellman. The challenges will be posted at the beginning of week 9 and the application period for participants begins on the 26th of February! Read more: www.dashlapland.com

Tapahtumat / Events

Peli-illat Corner Innissä!

Järjestäjä: KeToSOK ry

Missä: Corner Inn, Kemi

Peli-iltojen sivut facebookissa

Laskiainen

Järjestäjä: ROTKO ja LYY

Missä: Valdemarin ranta, Rovaniemi

Tapahtuma facebookissa

Image

Toimistomme sijaitsevat Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa. Lisäinfoa toimistojen sijainnista ja aukioloajoista löydät sivujemme "Toimipisteet"-osiosta

– — — — –

You can find us in Rovaniemi, Kemi and Tornio. More info about our offices and office hours can be found from our "Locations"-page

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat ottaa yhteyttä meihin, täytä viestilomake täällä

– — — — –

If you have any questions or need to contact us, you can find our contact information here

Image

Haluatko sinä kertoa tapahtumasta, jakaa uutisen tai muistuttaa opiskelijoitamme ROTKOn viikkotiedotteen kautta? Klikkaa vieressä olevaa punaista nappulaa ja ilmoita!
Muista, että uutiskirjeessä uutisen on oltava lyhyt mutta informatiivinen. Pyrithän siis referoimaan tekstisi uutiskirjeeseen sopivaksi. Otathan myös huomioon kansainväliset opiskelijamme ja käännät tekstisi myös englanniksi.

Seuraa meitä somessa / Follow us on social media!

insta-logo
Instagram
facebook-logo
Facebook
twitter-logo
Twitter
Image