Image

TERVETULOA VERTAISOHJAUKSEN MATERIAALIPANKKIIN!

Tämä materiaalipankki on koostettu osana opiskelijakunnan EtEne-hanketta.
TUTUSTU TUUTORIIN - uutta osaamista työelämään
tutustu tuutoriin oppaan kansikuva

Tutustu tuutoriin- oppaan tarkoituksena on tarjota tietoa siitä, millaisia tietoja ja taitoja voi odottaa henkilöltä, joka on toiminut opiskeluaikanaan vertaisohjaajana, eli tuttavammin tuutorina.

Opas on luotu osana opiskelijakunta ROTKOn EtEne-hanketta.

Pääset lukemaan opasta klikkaamalla kuvaa.

VIDEOT

Oheisista linkeistä pääset käsiksi EtEneen koostamaan kysymyspatteristoon jota voi hyödyntää vertaisohjaajien tarpeiden kartoittamisessa. Patteristo on tehty suomeksi ja englanniksi.
SUOMENKIELINEN KYSYMYSPATTERISTO - VERTAISOHJAUKSEN TARVEKARTOITUS →
ENGLANNINKIELINEN KYSYMYSPATTERISTO - VERTAISOHJAUKSEN TARVEKARTOITUS →
Osana hanketta on myös luotu todistuspohja tuutoroinnista. Oheinen todistusmalli on käytössä Lapin Ammattikorkeakoulussa.
TUUTORTODISTUSPOHJA →

VERKKOALUSTAT

Hankkeen aikana on testattu erilaisia työkaluja, ohessa listausta toimivista työkaluista, joita voi hyödyntää vertaisohjauksessa:

Image

Kumospace
Kumospace on virtuaalitoimisto- ja virtuaalitapahtumapaikka jossa Etänä toisistaan olevat henkilöt voivat kommunikoida, tehdä yhteistyötä ja tavata toisiaan.

Image

Teams
Microsoft Teams on viestintä- ja yhteistyöalusta, jossa yhdistyvät jatkuva työkeskustelu, videotapaamiset, tiedostojen tallennus ja sovellusten integrointi.

Image

Zoom
Zoom on verkko-ohjelmisto ja sitä voidaan käytetään esimerkiksi puhelinneuvotteluihin, kokouksiin ja etätapaamisiin.

Image

Padlet
Padletin avulla voi luoda visuaalisia tauluja sisällön järjestämiseen ja jakamiseen. Padlet-seinälle voi liittää tekstin lisäksi kuvia, linkkejä tai videonpätkiä.

Image

Flinga
Flinga tarjoaa monipuoliset työkalut yhdessä ideointiin, kommentointiin, miellekartoille ja kollaaseille.

Image

Jamboard
Jamboard on googlen ylläpitämä digitaalinen interaktiivinen taulutyökalu.

KATSO MYÖS

Image
MOTO-opas - Opas monimuotoisten tapahtumien järjestämiseen

MoTo eli monimuotoiset tapahtumat -hanke oli Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hanke, jonka tarkoituksena oli monimuototapahtumakonseptin kehittäminen ja tapahtumien pilotoiminen.

Hankkeen lopputuotoksena tehtiin oheinen Moto-opas. Oppaan avulla pääset tutustumaan monimuotoisten tapahtumien järjestämiseen kaikilta osin ja opit myös, mitä ei kannata tehdä.