Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on virallinen todistus siitä, että olet Lapin ammattikorkeakoulun opiskelija. Opiskelijakortti toimii myös opiskelijakuntasi jäsenkorttina. Opiskelijakunnan jäsenyys ei velvoita mihinkään, mutta antaa jäsenelleen mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua opiskelijoiden edunvalvontatyöhön. Voit myös asettua ehdolle opiskelijakunnan edustajistoon tai hallitukseen ja saat äänioikeuden opiskelijakunta ROTKOn edustajiston vaaleissa.

Opiskelijoiden edut

Saat etuja ja alennuksia ympäri Suomen sekä verkossa että paikan päällä oli kyse sitten kulttuurista tai viihteestä tai mistä tahansa!

Lisätietoja opiskelijaeduista

ROTKOn jäsenedut

ROTKOn jäsenenä saat myös useita erilaisia etuja, kuten alennusta toimistolla myytävistä ROTKOn ja Lapin AMK:n tuotteista sekä pääset ROTKOn järjestämiin tapahtumiin huokeaan jäsenhintaan.

ROTKO store

Tutkinto-opiskelijan edut

Opiskelijakortilla voit osoittaa opiskelijaravintoloissa olevasi oikeutettu Kelan ateriatukeen. Lisäksi saat lunastettua itsellesi VR:n ja Matkahuollon opiskelijaliput, kuten myös muut opiskelijoille myönnettävät edut.

Ateriatukea myöntävät paikat

Opiskelijakunnan jäsenyys voidaan ostaa lukuvuodelle, lukukaudelle tai useammalle vuodelle. Tähän hintaan saat käyttöösi mobiiliopiskelijakortin. Mikäli olet tutkinto-opiskelija, korttisi toimii PIVO-sovelluksessa. Muut opiskelijat voivat käyttää korttia slice.fi-sovelluksessa.

Lomakkeella voit myös tilata itsellesi fyysisen kortin, joka maksaa 15€. Tällä kululla katetaan kortin paino- ja käsittelykulut. Fyysisen kortin tilaamalla saat myös lisäksi käyttöösi PIVOn mobiiliopiskelijakortin.

Huomioi, että ryhtyessäsi jäseneksi sinun tulee liittää tilaukseen sähköisessä muodossa oleva passikuvaa muistuttava kuva itsestäsi. Tarkemmat kuvaohjeet löydät täältä.

Jäsenyyden voimassaoloaika

Jäsenyyskauden voimassaolo riippuu siitä, milloin tilaat jäsenyyden, sillä jäsenyysajat on kausitettu normaalin lukukausijärjestyksen mukaisesti.

Syksyn jäsenyys: Voimassaoloaika alkaa siitä, kun sinut on kirjattu koulun järjestelmään opiskelijana (kuitenkin aikaisintaan 1.8.) ja päättyy 31.1.

Kevään jäsenyys: Voimassaoloaika alkaa siitä, kun sinut on kirjattu koulun järjestelmään opiskelijana (kuitenkin aikaisintaan 1.1.) ja päättyy 30.9.

Koko lukuvuoden jäsenyys on voimassa joko 1.8.-30.9. tai 1.1.-31.1. (seuraavan vuoden tammikuun loppuun) riippuen siitä, milloin ostat jäsenyyden. Periaate toimii myös monivuotisten jäsenyyksien kohdalla. Huom! Jäsenyys ja kortin käyttömahdollisuus on voimassa ainoastaan silloin, kun olet läsnäolevana opiskelijana, joten valmistuessasi jäsenedutkin päättyvät samalla.

HUOM! Jäsenyydet hyväksytään toimistolla järjestelmään manuaalisesti, joten mobiilikortti on käytettävissäsi aikaisintaan arkipäivän kuluessa jäsenyyden hyväksymisestä.

Huomioithan, että fyysiset syyslukukauden tarrat tulevat myyntiin vasta alkusyksystä. Mikäli siis ostat keväällä koko vuoden jäsenyyden ja haluat käyttää fyysistä opiskelijakorttia, saat korttiisi aluksi kevään tarran ja syksyllä voit käydä noutamassa syksyn tarran toimistolta.

OPISKELIJAKORTTIVAIHTOEHDOT

ROTKOlla on käytettävissä seuraavat opiskelijakorttityypit: fyysinen opiskelijakortti sekä mobiiliset opiskelijakortit PIVO- ja Slice.fi-sovelluksissa. Alla hieman lisätietoa näistä korteista.

Fyysinen opiskelijakortti

Se perinteinen tutkinto-opiskelijan vaihtoehto. Fyysinen opiskelijakortti on tutkinto-opiskelijoiden käytettävissä ja sillä saa VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput, Kelan ateriatuetun ruuan opiskelijaravintoloissa sekä muut opiskelijoille myönnettävät edut, jotka eivät vaadi mobiilikuponkia.

Fyysisen opiskelijakortin tilanneet voivat tämän rinnalle kuitenkin ladata PIVOn mobiiliopiskelijakortin, jolla nuo kuponkimuotoiset edut saa käyttöönsä.

PIVO-mobiiliopiskelijakortti

Tutkinto-opiskelijan mobiilikortti! Jos et halua kuljettaa mukanasi muovista korttia, niin tämä vaihtoehto on sinulle. Kortti kulkee aina siellä missä sinäkin, sillä nykypäivänä puhelinta ei useimmiten jätetä kotiin, kun lähdetään kaupungille.

PIVOn mobiilikortilla saat käyttöösi VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput, Kelan ateriatuetun ruuan opiskelijaravintoloissa sekä muut opiskelijoille myönnettävät edut. Lisäksi kortista löytyy erilaisia kuponkietuja käytettäväksi ympäri Suomen ja verkossa.

Lue lisää, miten saat aktivoitua PIVOn mobiiliopiskelijakortin: Mobiiliopiskelijakortin aktivointi

Slice.fi-mobiiliopiskelijakortti

Myös vihreäksi opiskelijakortiksi kutsuttu vaihtoehto heille, jotka eivät ole tutkinto-opiskelijoita ja tämän myötä eivät ole oikeutettu aivan kaikkiin opiskelijaetuihin. Slice.fi-kortilla saa siis kaikki muut opiskelijaedut, muttei Kelan ateriatukea eikä VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaisia lippuja.

Lue lisää, miten saat aktivoitua Slice.fi-mobiiliopiskelijakortin: Mobiiliopiskelijakortin aktivointi