Image

Voi Paremmin Approt

Vuoden hyvinvointisin tapahtuma on täällä!

Voi Paremmin Approt järjestetään keskiviikkona 30.11.2022. Tapahtuma järjestetään sekä Rovaniemellä Jokiväylän kampuksella että Kemissä Kosmoksen kampuksella.

Tapahtuma on täysin ilmainen kävijöille.

Tapahtuman toteuttaa Opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin tukeminen tapahtumatoiminnalla sekä vahvuusperustaisella ohjauksella -hanke.

Lisätietoja tarvittaessa:
Rovaniemen ohjelma: Heidi Törmänen heidi.tormanen[at]lapinrotko.fi
Kemin ohjelma: Linda Akujärvi linda.akujarvi[at]lapinrotko.fi

Osallistuminen tapahtumaan
Mitkä Approt?

Approt (lyhenne sanasta "approbatur") ovat tapahtumakonsepti, joissa kierretään rastipaikkoja yksin tai porukassa, leimoja tai muita suoritusmerkintöjä keräten. Rastipaikkoina toimivat useimmiten erilaiset baarit, ravintolat ja kahvilat. Kierroksen lopuksi suoritukset palkitaan esimerkiksi haalarimerkein tai muin palkinnoin.

Voi Paremmin -approjen tapauksessa kierretäänkin tapahtuman ohjelmia keräten merkintöjä appropassiin.

Saat appropassin tapahtumapäivänä tapahtuman infopisteeltä (kts. kaupunkikohtaiset sijainnit). Voit palauttaa passin samaan paikkaan tai myöhemmin ROTKOn toimistolle. Samalla saat tapahtuman haalarimerkin. Merkin saanti edellyttää vähintään kolmea leimaa passissa. Leimoja saat kerättyä kaikista tapahtuman ohjelmista, joihin osallistut.

Tapahtuman Code of Conduct

Voi Paremmin Approissa noudatetaan Code of Conductia (https://lapinrotko.fi/wp-content/uploads/2020/05/Code-of-Conduct-FIN.pdf) ja tapahtumaan on nimetty häirintäyhdyshenkilöt.

Häirintäyhdyshenkilöön voi ottaa yhteyttä mikäli kokee häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä. Yhteyttä voi ottaa myös mikäli näkee häirintää tapahtuvan ja haluaa keskustella siitä. Kaikki keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat luottamuksellisia.

Häirintäyhdyshenkilöön voi ottaa yhteyttä myös tapahtuman jälkeen.

Häirintäyhdyshenkilöinä toimivat:
Martti Muraja
martti.muraja(at)lapinrotko.fi
+358 40 152 0009

ja

Pieta Pyhtinen
pieta.pyhtinen(at)lapinrotko.fi
+358 40 702 2292.

ROVANIEMEN OHJELMA
Tapahtuma järjestetään Rovaniemen Jokiväylän kampuksella klo 16-21. Luvassa monipuolista hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa koko illaksi. Tapahtuman infopiste löytyy Kahvila Lumènista.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

voi paremmin rovaniemi ohjelma

Ennakkoilmoittautuminen työpajoihin

Ylläoleviin työpajoihin ja ohjattuihin liikuntatunteihin on paikkoja rajoitetusti, joten avaamme yhteisen ennakkoilmoittautumisen alle.

ILMOITTAUDU TYÖPAJOIHIN JA LIIKUNTATUNNEILLE TÄÄLTÄ.

Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 29.11.2022 klo 12:00.

Ohjelmaesittelyt

Tapahtuman avaus:
Julia Nikusaari ja Viivi Vesala toivottavat osallistujat tervetulleeksi kertoen tapahtuman ohjelmasta sekä approjen ohjeista.

Asiantuntijaluento: Arjen lempeät hyvinvointiteot
Mitä voit jo tänään tehdä (tai jättää tekemättä) oman jaksamisesi eteen? Ota askel kohti syvällisempää ymmärrystä omasta hyvinvoinnistasi. 
Luennon vetää Tiedenaisista tuttu ravitsemusasiantuntija ja väitöskirjatutkija Heidi Kinnunen. Tiedenaiset on seitsemän naisen luoma poikkitieteellinen yhteisö, jonka missiona on viestiä tutkitusta terveystiedosta helposti lähestyttävällä tavalla eri somekanavissa.

Pelipiste:
Kaipaatko hengähdystauon tai rentoa oleskelua, vai odotatko jonkin ohjelman alkamista? Voit mennä itsenäisesti pelaamaan erilaisia hauskoja lautapelejä kaveriesi kanssa tai pyytää jonkun muun osallistujan pelaamaan kanssasi, pelailtavana mm. mehupongia.
Huom. myös pelipisteeltä saat merkin passiisi omatoimisesti leimaamalla!

Yhteisötaidetyöpaja:
Tule ottamaan osaa yhteisötaideteoksen toteuttamiseen. Pääset kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita ja jättämään jälkesi opiskelijoiden tiloihin Jokiväylällä ripustettavaan teokseen.
Ohjaajana Elina Holm

Kehonhuolto:
Rauhallinen kehonhuoltotunti, jossa tarkoituksena avata koko kroppaa ja hieroa jumeja auki takaketjusta. 
Ohjaajana Laura Keränen

Ravitsemustyöpaja:
Työpaja sisältää sekä lyhyen luennon ravitsemuksesta että ohjatusti välipalan valmistamisen. Työpajassa pääset nauttimaan ilmaiseksi herkullisesta smoothiesta!
Ohjaajana Hyvinvointipiste Vire

Zumba:
Zumbassa nostetaan sykettä askelsarjoilla pitäen hauskaa latinorytmien tahdissa! 
Ohjaajana Sannu Keränen

POI:
POI on flow-taidetta ja välinemanipulaatiota. Tunnilla pääset kokeilemaan ohjatusti hauskoja POI-välineitä. Et tarvitse aiempaa kokemusta osallistuaksesi tunnille! 
Ohjaajana Martti Muraja

Skumppajooga:
Skumppajoogassa pääset nauttimaan rentouttavasta joogasta yhdistettynä lasiin kuohuvaa. ROTKOn tarjoamana voit valita joko alkoholillisen tai alkoholittoman skumpan.
Ohjaajana Seija Koskela

Livemusiikkia:
Tule nauttimaan tietoisuusräpistä sekä halutessasi ottamaan osaa freestyle-osuuteen!
Esiintyjänä Joté

KEMIN OHJELMA

Tapahtuma järjestetään Kemin Kosmoksen kampuksella klo 16-21. Luvassa monipuolista hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa koko illaksi. Tapahtuman infopiste löytyy Q-oven edellä olevasta aulatilasta (missä muutkin tapahtuman ohjelmat pidetään). Pääovelta tullessa oikealla.


Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin ohjelmassa.

Ennakkoilmoittautuminen työpajoihin

Ylläoleviin työpajoihin ja ohjattuihin liikuntatunteihin on paikkoja rajoitetusti, joten avaamme yhteisen ennakkoilmoittautumisen alle.

ILMOITTAUDU TYÖPAJOIHIN JA LIIKUNTATUNNEILLE TÄÄLTÄ.

Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 29.11.2022 klo 12:00.

Kuljetukset Tornio-Kemi

Hei Tornion opiskelija, oletko tulossa Kemin tapahtumaan? Järjestämme kyyditykset Torniosta Kemiin tuleville opiskelijoille, varaathan siis paikkasi kyytiin ajoissa sillä paikkoja on rajoitetusti!

ILMOITTAUDU KYYDITYKSEEN TÄÄLTÄ
Ilmoittautuminen päättyy 29.11. klo 12:00 tai kunhan paikat on täytetty.
Lisätietoja ja mahdolliset peruutukset: linda.akujarvi[at]lapinrotko.fi

Ohjelmaesittelyt

Tapahtuman avaus:
Niina Piispanen ja Leevi Viljanen toivottavat osallistujat tervetulleiksi kertoen tapahtuman ohjelmasta ja approjen ohjeista.

Asiantuntijaluento: Arjen lempeät hyvinvointiteot
Mitä voit jo tänään tehdä (tai jättää tekemättä) oman jaksamisesi eteen? Ota askel kohti syvällisempää ymmärrystä omasta hyvinvoinnistasi. 
Luennon vetää Tiedenaisista tuttu ravitsemusasiantuntija ja väitöskirjatutkija Heidi Kinnunen. Tiedenaiset on seitsemän naisen luoma poikkitieteellinen yhteisö, jonka missiona on viestiä tutkitusta terveystiedosta helposti lähestyttävällä tavalla eri somekanavissa.

Lautapelipiste:
Kaipaatko hengähdystauon tai rentoa oleskelua, vai odotatko jonkin ohjelman alkamista? Voit mennä itsenäisesti pelaamaan erilaisia hauskoja lautapelejä kaveriesi kanssa tai pyytää jonkun muun osallistujan pelaamaan kanssasi. Huom. myös pelipisteeltä saat merkin passiisi omatoimisesti leimaamalla!

Valokuvaus: Linssiluteet
Tornion kuvataiteen opiskelijat tarjoavat mahdollisuuden käydä ottamassa itsestään tai porukalla iloisia joulu teemaisia tai ilman teemaa olevia valokuvia, sisällä tai ulkona, voit itse keskustella kuvaajien kanssa ja kertoa toiveesi kuvauksesta! Kuvaukseen menevä aika on ensisijaisesti nopea (5-10 min). Mutta riippuen halukkaiden määrästä ja ideoista, katsotaan ajankäyttö tapauskohtaisesti!

Jos kameran edessä oleminen jännittää, niin apurit tuovat siihen tilanteeseen mukavaa ja rentoa ilmapiiriä! Rohkeasti vain kokeilemaan!
Kuvaajana Taru Röyttä sekä Oona Tilch. Apureina Iina Haasala sekä Mette Arffman

Taidetyöpaja: Sätkynuket ikuisiksi
Päästä taiteellinen puolesi kukoistamaan taidetyöpajassamme Joonaksen ja Katariinan seurassa! Piirustustaitoja täällä ei vertailla, joten niitä ei todellakaan tarvitse jännittää! Lasi skumppaa ja anna kynäsi tehdä omaa taidetta paperiin. Pitäjät toimivat siellä elävinä malleina teille ja voit itsekin mennä eläväksi malliksi yksin tai toisen osallistujan kanssa, ole avoin ja kokeile! 
Ohjaajana Joonas Pauna ja Katariina Juoperi

Varpastelua:
Alkaako tanssijalkaa jo vipattamaan? Tule nostamaan hiki pintaan baletin alkeiden parissa! Kokemusta ei siis tarvitse olla ennestään, eikä varvastossujakaan täällä vaadita, tunti on tarkoitettu kaikille! Kokeile ja pidä hauskaa!
Ohjaajana Laura Aapajärvi

Ravitsemustyöpaja:
Pikkunälkä vaanii, mitä tehdä? Käy pyörähtämässä ravitsemus työpajassa tekemässä itsellesi pieni välipala! Voit samalla tutustua tietoiskuihin ravitsemuksesta!
Ohjaajana Julianna Ahovirta ja Oscar Vehviläinen

Skumppajooga:
Skumppajoogassa pääset nauttimaan rentouttavasta joogasta yhdistettynä lasiin kuohuvaa. ROTKOn tarjoamana voit valita joko alkoholillisen tai alkoholittoman skumpan.
Ohjaajana Marika Ylilahti

Karaoke:
Iskikö laulu inspis? Tule ROTKOn olohuoneelle lievittämään arkistressiä rennon karaokelaulannan merkeissä. Ei ole väliä oletko kokenut konkari tai jos et olisi koskaan ennen laulanutkaan, karaoke kuuluu kaikille!
Ohjaajana Niina Piispanen